Saját KB bal
Saját KB jobb

A bántalmazott embereket befogadó menedékház új épületet adott át: az áldozatok állatainak fogadására

A családon belüli erőszaknak áldozatul esett emberek sokszor azért nem képesek kiszakadni rettegett életükből, mert van egy háziállatuk, akit kénytelenek maguk mögött hagyni, de vele együtt még nehezebb lenne menekülni. Létezik egy menedékház Floridában, ahol nemrég adták át legújabb épületüket – egy 1500 négyzetméteres helyiséget kennelekkel, hogy az áldozatok állataikat is kimenthessék a pokolból.

A háziállatok is gyakran áldozatul esnek a családon belüli erőszaknak, hiszen ők is kiszolgáltatottak, és nincs hová menniük. De még gyakrabban egyszerűen eszközök a bántalmazó kezében, hiszen zsarolhatja, fenyegetheti és maradásra kényszerítheti velük áldozatát. A Harbor House felismerte, hogy rengeteg bántalmazást elszenvedett ember csak azért képtelen kilépni előző életéből, mert nem tud hova menni egy háziállattal. Még nélküle is szinte lehetetlen lenne megoldani, de legtöbben nemet mondanak a menekülésre, mert nem hagyják hátra az állatot, aki ilyenkor talán az egyetlen élőlény, akire számíthatnak.

Így a menedékház nemrég egy 1500 négyzetméter alapterületű épületet adott át területén, nem csak azért, hogy az áldozatul esett állatokat is kimentsék, de azért is, mert így sokkal több embert is meg tudnak menteni. Hiszen esélyt kínálnak, hogy legyen valahova menniük.  

„Nem akarjuk, hogy hezitálniuk kelljen. Nem akarjuk, hogy kedvencük szemébe kelljen nézniük, és azt kelljen mondaniuk: nem jöhetsz velem!” – mondja Carol Wick, a Harbor House vezérigazgatója.

Egy kutatás szerint nagyon magas az arány az USA-ban: a bántalmazás elől menekülők 57%-ánál előfordult, hogy bántalmazójuk megölte kisállatukat.

Az épületben helyet kapott egy kozmetikai helyiség, egy vizsgáló szoba, és van elég hely mintegy 20-40 állatnak egyszerre. A kutyák külön kifutót is kapnak. A tulajdonosok feladata lesz ellátni kedvenceiket, az állatorvossal konzultálni, de természetesen lesz segítő személyzet is. Bármikor együtt lehetnek állataikkal, ezzel is segítve mindannyiuk felépülését.

A szervezet bízik benne, hogy rengeteg embernek fognak tudni ezzel reményt adni: hogy van hova menniük, és nem kell egy bántalmazónak kiszolgáltatniuk magukat, miközben kedvencük életét is védelmezni próbálják.

 

Hasonló esetek gyakran előfordulnak:

Az állatkínzás és a családon belüli erőszak szorosan összefüggnek egymással

Kutyák nyújtanak segítséget a zaklatást átélt gyerekeknek a bíróságon

Egy csivavát hagytak a reptéri wc-ben – de valami sokkal rosszabbtól szabadult

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...