Vészesen nő a megvett majd elhagyott husky-k száma a Trónok Harca rajongói miatt

A sorozat rajongói megnézik a Trónok harcát, elámulnak Westeros mágikus farkas lényein, tömegesen megveszik a szaporítóktól a husky-t, mert olyan, elnevezik John Snow-nak, majd mikor rájönnek, hogy a kutya felelősséggel jár, John Snow kutyus menhelyre kerül. 

Már a sorozat színésze, Peter Dinklage is a nyilvánossághoz fordult, hogy figyelmeztesse az embereket: ne vegyenek magukhoz husky-kat csak azért, mert hasonlít a nagysikerű sorozat farkasaira.

Hatalmasra ugrott az érdeklődés a husky fajta iránt, amióta a Trónok Harca mágikus lényeit szeretné mindenki maga mellé. Nem is gondolnánk, mennyire erős összefüggés van a kettő között, pedig igen: ugrásszerűen megnőtt a kutyafajta iránti kereslet, amit persze előszeretettel lovagolnak meg a szaporítók.

Természetesen a legtöbb így megszerzett kutyát a sorozatbeli kedvenc szereplőkről nevezik el, arra majd csak később döbbennek rá, hogy új kiskedvencük: Tyrion, John Snow vagy Jaime mennyi felelősséggel és munkával jár.

Amikor a felismerés elérkezik, a négylábú Ned Stark megy a menhelyre. A film első premierje, 2011 óta a Brit menhelyeken 700%-al emelkedett az elhagyott husky-k száma.  Az Egyesült Államokban az elmúlt két évben megduplázódott a mentendő kutyák száma.


Szellem, a sorozat híres farkasa a 7. évad előtt hunyt el egy vadrezervátumban

Most a sorozat egyik legnagyobb sztárja, Peter Dinklage emelt szót a jelenség ellen: a PETA-val együttműködve (amerikai állatvédő szervezet) igyekszik megértetni az emberekkel: a rajongóknak csakis úgy szabadna magukhoz venni kutyákat, ha családtagként kezelik őket, és egy életen át gondoskodnak róluk. Akik pedig feltétlenül ilyen fajtára vágynak, inkább fogadjanak inkább örökbe egyet.

A jelenség nem egyedülálló: a 101 kiskutya ugyanilyen dalmata hullámot indított el, a Dr. Szöszi hatására a csivavák száma ugrott meg, a Harry Potter sorozat miatt pedig a baglyok kerültek veszélybe.

 

Cikkajánló:

Fekete kutyákat fotóz egy fényképész a menhelyen, akiket mindenki elkerül

A Walking Dead sztárja örökbe fogadással kampányol az örökbe fogadás mellett

Paw Warz – a mancsok háborúja

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...