Saját KB bal
Saját KB jobb

A Walking dead sztárja örökbe fogadással kampányol az örökbe fogadásért

Jon Bernthal-t a világhírű sorozatból Shane-ként ismerhetjük leginkább, de más szerepben is elismerést érdemel: régóta a rossz sorsú kutyák szószólója, most pedig a harmadik mentett pit bullját fogadta örökbe. Hiszi és hirdeti: „Fogadj örökbe egy pit bullt. Ők is megmentenek majd téged.” 

Bernthal régóta korteskedik a nehéz sorsú állatok mellett – nem csoda, hiszen édesapja, az ügyvéd Eric Bernthal az egyik legnagyobb amerikai állatvédő szervezet, a Humane Society igazgatóságának elnöke.  

Eddig két mentett pit bull: Boss és Venice boldog gazdája volt, akiket ugyanúgy a család tagjai közé sorol, ahogy gyermekeit is. Pár napja megérkezett a családba a harmadik kutya is: Lil Bam Bam Bernthal – természetesen jár a vezetéknév.

 

Introducing Lil Bam Bam Bernthal. Rescue a Pit Bull. They just may rescue you back. Big love.

Jon Bernthal (@jonnybernthal) által megosztott bejegyzés,

A 40 éves sztár folyamatosan együttműködik a Humane Society-vel a szervezet állatkínzás-ellenes kampányaiban. Az egyik ilyen kisfilmben két kutyája és kisfia: „Billy, the kid” is feltűnik, mint a „három gyermeke”. A kampány célja, hogy megdöntsék a pit bullokkal és az őket szerető emberekkel szembeni előítéleteket.

Az USA-ban számos államban hatályban van az úgynevezett BSL (breeding-specific legislation – fajta alapú megkülönböztetés) törvény, amelynek jogcímén megszámlálhatatlan kutyát pusztán fajtája alapján ítélnek meg veszélyesnek, és altatás vár rájuk.

Stacey Coleman, az Animal Farm Foundation (az egyik szervezet, aki aktívan küzd a BSL ellen) igazgatója reméli, hogy Lil Bam Bam örökbe fogadása is egy olyan esemény a sok közül, ami bizonyítja, hogy minden kutya fajátjától függetlenül megérdemel egy szerető otthont.

„Nem azért szerencsés kutya, mert bekerült Hollywood-ba, hanem mert egy ilyen kedves és nagylelkű család tagjává válhat, mint a Bernthal-ok. Örülünk, hogy ő már biztosan egész élete végéig szeretetet kap, és bízunk benne, hogy eljön az idő, mikor minden kutya ezt kapja majd.”    

 

Hasonló hírek a témában:

Sir Patrick Stewart ideiglenesen befogadott pit bulljával emel szót a harcoltatás ellen

Pit bull tilalom Montreálban

A Lennox-mozgalom, és ami mögötte van

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Today
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...