Saját KB bal
Saját KB jobb

Ilyen az, amikor működik a kémia – Sayuri, a Volt egyszer egy Hollywood „pittbullja”

Óriási várakozás előzte meg Quentin Tarantino kilencedik filmjét, mely csütörtöktől már látható a hazai mozikban is.

Abszolút szakmaiatlan és laikus, de exkluzív és szpojlermentes filmkritika kutyásoknak csak itt, a Kutyabaráton.

A Volt egyszer egy Hollywood-ról már most szuperlatívuszokban beszélnek a Tarantino rajongók, szétszedik és összerakják a karaktereket, oda-vissza kielemzik a rendezői és színészi munkákat és kiemelik azokat az apró részleteket, melyek felett a gyakorlatlan Tarantino néző simán elsiklik.

Egy dolog viszont biztos, kevés olyan színész van  Hollywoodban, sőt az egész világon, aki képes lenne a Leonardo DiCaprio és Brad Pitt páros látványát és színészi játékát pár pillanatra teljesen elhomályosítani a nézők szemében, vagy aki  alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet a csodás Margot Robbie-ról.  Tarantinonak sikerült megtalálnia ezt az egy színészt – hiszen ő egy zseni – és egy tökéletes karakter bőrébe bújtatnia. Ő a film legnagyobb hőse, a leghűségesebb, legodaadóbb, legokosabb és legbátrabb barát, mindemellett még a fizikuma is tökéletes, szóval egy igazi szuperhős, aki nem más, mint Brandy, a pitbull.

Tekintsünk el attól az aprócska ténytől, hogy a laikus néző számára a film véres jelenetei nem fogják visszaállítani a pitbullok renoméját, sőt sajnálatos módon valószínűleg csak elmélyítik a „harci kutya” sztereotípiát, de Brandy mégiscsak megnyerte idén Cannes-ban a legjobb kutya alakításáért járó Palm Dog Award-ot, vagyis a kutyás Arany Pálmát.

Tarantino a Palm Dog Award díjjal.

A Cliff Booth (Brad Pitt) kutyáját alakító Brandy egyértelműen pozitívan befolyásolja  filmbeli gazdája karakterét. Bár Cliffről az a hír járja, hogy megölte a feleségét, biztos vagyok benne, hogy a kutyások nagy része ezt azonnal megbocsájtja látván, hogy milyen tökéletes, gondoskodó és szeretetteljes gazdája Brandynek.  A robusztus pitbull tökéletesen engedelmeskedik gazdájának, de hazaérkezéskor nem tudja fékezni örömét (a gazdi sem) és össze-vissza nyalogatja Brad Pitt arcát. A színész egy interjúban azt is elárulta, hogy ehhez a jelenethez egy –  igazán olcsó – trükköt alkalmaztak, bekenték Brad Pitt nyakát bébiétellel. Ettől a kis biztonsági trükktől eltekintve a vak is látja, hogy a páros tökéletesen működik a filmvásznon.

A "trükkös" jelenet.

Brandy színészi képességeiről maga Tarantino is elismeréssel nyilatkozott:

„ Akkor kezdtem el igazából felfedezni Brandy játékát, amikor vágtam a filmet. A forgatás alkalmával nem is vettem észre az arcán az apró változásokat, melyek igazán nagy színésszé tették Brandyt.”

A Brandy-t alakító Sayuri-nak valóban bámulatosan kifejező az arca és a kommunikációja. A közeli képeken tökéletesen látszik okos, tiszta tekintete és odaadó személyisége, melyet a szikár test és a vágott fülek rejtenek.  Bízunk benne, hogy a forgatások alatt Sayuri rengeteg jutalomfalatot, rajongást és gondoskodást kapott.

Jó mozizást kívánunk minden Brad Pitt, Sayuri és Tarantino rajongónak!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Fotók: nationalpost, delawareonline.com,

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...