Öt Oscar díjra esélyes az Egy zuhanás anatómiája – a kutyasztár Messit sajnos nem jelölték

A vasárnapi Oscar-díj átadó ünnepségen idén is rengeteg sztár jelenik majd meg. A jelöltek listáján  szerepel Bradley Cooper, Ryan Gosling, America Ferrera, Emily Blunt és még sok hollywoodi csillag, azonban nem csak kétlábú sztárok vonulnak majd fel a vörös szőnyegen. Az év egyik legkiemelkedőbb színészi alakításáért ugyanis Messi, a border collie is versenybe szállhatna.

Messi egy hétéves Border Collie, aki Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című filmjének főszereplője. Korábban már írtunk róla, hogy alakításáért elnyerte a legnívósabb kutyás filmes elismerést, az Arany Pálma ebeket elismerő változatát: Idén is átadták a legjobb kutya szereplőnek járó Palm Dog díjat.

A Messi főszereplésével készült filmet öt Oscar díjra jelölték, többek között a legjobb film, a legjobb rendezés valamint a legjobb színésznő díjára. A legjobb főszereplőnek járó díjra azonban Messi nem kaphatott jelölést. Holott, a filmes szakma és a rajongók véleménye szerint is kiemelkedő alakítást nyújtott.

Amikor a film elnyerte az Arany Pálmát, a kutyus Collie Snoop szerepében nyújtott alakítása legalább akkora visszhangot keltett, mint az emberi szereplőké. A filmben Messi szerepe kulcsfontosságú. A rendező azt nyilatkozta, hogy lényeges szempont volt a számára, hogy a kutya „is karakter lehessen, aki tényleg ugyanolyan része a filmnek mint bármelyik másik színész. Több jelenetben a kutya szintjén vagyunk, az ő szemszögéből látjuk a dolgokat. Ugyanolyan karakter, mint bármelyik másik, és ez nagyon fontos volt számomra.” – nyilatkozta Triet.

A film elég nehéz, és Messinek is akadnak drámai jelenetei. Az egyik jelenetben Snoopot mintha hirtelen megmérgezték volna. Messi a padlón hempereg, és ijesztően rosszul néz ki. Justine Triet rendező elmondta, hogy a forgatáson töltött 22 nap után a film szereplői és a stáb állva tapsolták meg a kutyát. Jogosan.

Bár Messit nem jelölték az Oscar díjra, népszerűsége bebizonyította, hogy talán a Filmművészeti Akadémiának át kellene gondolnia az értékelési szempontjait.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.bbc.com/culture/article/20240216-anatomy-of-a-falls-messi-the-dog-who-deserves-an-oscar; https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/messi-trainer-award-season; Kép: Photo by KoolShooters : https://www.pexels.com/photo/black-and-white-border-collie-wearing-sunglasses-7678412/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...