Facebook/Boston25News

Szobrot kapott Spencer, a Boston Marathon híres kutyája

Felavatták a Boston Marathon híres és szeretett kutyájának szobrát egykori kedvenc helyén. Spencer állandó szurkolója volt a maraton futóknak.

Spencert a Bostoni Atlétikai Szövetség 2022-ben a Boston Marathon hivatalos kutyájának nevezte ki. A kutya arról vált híressé, hogy évről évre az Ashland State Park melletti helyről szurkolt a maraton futóknak. Spencer szobrát március végén avatták fel Ashlandben, a kutya kedvenc helyével szemben, a maraton útvonalán.

A szobrot Jeff Buccacio helyi szobrász készítette.  Spencer gazdája, Rich Powers a 2013-as bostoni maratonon történt robbantás után kezdett el kijárni a maratonra kutyájával. Spencer azután vált igazán híressé, amikor a 2018-as versenyen, szakadó esőben „Boston Strong” (Boston erős) zászlóval a szájában tisztelgett a futók előtt. A futók sorra álltak meg, hogy közös fotót készítsenek vele. A képek pedig berjáták a világot, a golden retriever pedig elindult a világhír felé.

Igazi túlélő volt

Spencernél 2020-ban daganatos betegséget diagnosztizáltak. Addigra már rengeteg követője volt Instagramon, akik nemcsak a kutya vidám pillanatait kísérhették figyelemmel, hanem a betegséggel szembeni küzdelmét is. Spencer végül 2021-ben újra visszatért a Boston Marathonra, hogy elfoglalja szurkolói törzshelyét. Ekkor tudta utoljára bíztatni jelenlétével a futókat.

Az első diagnózis után az állatorvosok mindössze pár hónapot jósoltak a kutyának. Spencer azonban élni akarásának és gazdái szeretetének, gondoskodásának köszönhetően további 28 hónapot élt. 2023 februárjában halt meg szerettei körében. A rajongók  pedig gyűjtésbe kezdtek azért, hogy Spencer kedvenc szurkolói helyén álljon egy szobor a kutyáról, aki minden idők legodaadóbb maraton rajongója és szurkolója volt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: people

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...