Felújítják a félegyházi kutyamenhelyet

24 millió forintot nyert a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány a félegyházi kutyamenhely felújítására. Telepfelügyeleti és közösségi szobát is kialakítanak a támogatásból. Jelenleg 68 kutya van a menhelyen, azonban csak kevés talál új gazdát magának. A menhely vezetője szerint fontos lenne felhívni az emberek figyelmét a felelős állattartásra – írja a félegyházitv.hu.

A félegyházi menhelyen jelenleg 68 kutyát tartanak, de létszámuk folyamatosan változik, több helyre lenne szükség. Októberben például mindössze két kutya talált magának gazdát, azonban 22 ebet hoztak be a menhelyre. A telep vezetője szerint a kóbor és a kóborló kutyákat gyakran összekeverik az emberek. Marancsikné Némedi Erzsébet kiemelte, csak kevés állatban található chip, ami egyébként kötelező, így nem is tudják beazonosítani őket. A legnagyobb problémának azt tartja, hogy a gazdik nem vállalnak felelősséget a kutyákért.
 
A menhely 24 millió forint pályázati forrásból újulhat meg, így a létesítmény a szigorú Európai Uniós szabványoknak is megfelel majd. Kialakítanak egy telepfelügyeleti, valamint egy közösségi szobát, ahol szakemberek segítségével ismertetik meg a gyerekekkel a felelős állattartás szabályait. Az alapítványnak az a célja, hogy állatszeretetre neveljék a fiatalokat.
 
A menhelyen úgy szabadulhat fel hely, ha gazdát találnak a kutyák. Kizárólag ivartalanított, kan kutyákat adnak ki a telepről. Az alapítvány köszönetét fejezi ki a támogatóiknak, ugyanis az egy százalékos adófelajánlásokból több mint 2 millió forintot kaptak ebben az évben.
 

Forrás: Félegyházi TV

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...