Saját KB bal
Saját KB jobb

Amikor 174 segítő kutya gyakorol a tűzriadóra

Sok jó kutya mindig imádni való együtt, de ahogy a New York-i segítőkutyák gyakorlatoznak a tűzriadóra, ez egyszerűen mesés. Az ok maga sajnos nem ilyen vidám: Kalifornia bizonyos részein hatalmas erdőtűz pusztít, így az egész országban sokan gyakorolnak arra, hogy minden eshetőségre felkészüljenek, ha a közelükben történik hasonló tragédia. A képzőközpont dolgozóinak is fel kellett mérniük, milyen gyorsan tudják kimenekíteni a kutyákat, a látvány pedig egyszerűen magával ragadóra sikerült.

 

Megszoktuk, hogy Magyarországon rendszeresek a híradások a hatalmas hiányról, ami a segítőkutyákat illeti. Az Egyesült Államokban már közel sincs így: ott évente többezer ebet képeznek ki számos központban. Ebben a vakvezető kutyákat tanító New York-i intézményben, a Giving Eyes for the Blind nevű szervezetnél több mint 150 négylábú tanuló él.

Nekik is fel kell készülniük arra, hogy ha valamilyen váratlan esemény történik a közelben, mielőbb mindenkit biztonságos helyre juttassanak. Ezért be kellett gyakorolniuk, hogy milyen a segítő kutyák épületből való kijuttatása, ha megszólal a tűzjelző.

– Ha tűz ütne ki, a dolgozóinknak már azelőtt ki kell ürítenie az összes kennelt, mielőtt a tűzoltók megérkeznének, ami nagyjából négy perc – írta a szervezet közösségi oldalán. Így megkezdték a gyakorlást, ami egyszerűen lenyűgözőre sikerült: a kutyák csak jöttek és jöttek kifelé.

Bár a mögöttes tartalom nagyon komoly, az ebek valószínűleg nagyon élvezték, hogy mindenfajta kötöttség nélkül futhattak, játszhattak egy jót. Az épületet 3 perc 8 másodperc alatt kiürítették: összesen 174 kutya és a dolgozók is mind kijutottak.

 

Még több róluk:

Segítőkutyára szorulok – életek képekben

A 13 éves szuper jó kutya minden héten egyszer iskolai uniformisban együtt olvas a szégyellős gyerekekkel

A művész fogyatékkal élő Disney hercegnőket és segítő kutyáikat ábrázolja, ami nagyon fontos üzenetet hordoz

Hatalmas hiány van vakvezető kutyából itthon

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...