Pit bull tilalom Montrealban

Pit bull tilalom Montrealban

2016 SZEPT 28  |  Hírek

Közel három hónappal a kutyatámadást követően, amelyben egy nő vesztette életét, Montreal városi városi tanácsa 37 támogató és 23 ellenző vokssal megszavazta az új helyi törvénymódosítást, amely tartalmazza a pitbull és pit bull-típusú kutyák tartásának tilalmát. 

Mi történik?

"Az én kötelességem polgármesterként az, hogy minden Montreal-i emberért dolgozzak" - mondta Denis Coderre (a képen) - "És hogy meggyőződjem arról, hogy biztonságban érzik magukat, és hogy biztonságban is vannak."
Az új szabályozás október 3-án lép életbe. Az ellenzők tábora egyre nagyobbra duzzad, hiszen tapasztalat, hogy az ilyen típusú regulák sehol a világon nem hozták meg a tervezett eredményt.

"Ez nagyon komoly. Itt nem egy tárgyról van szó, nem egy autó elkobzásához ad jogot. Jogot ad, hogy elvegyenek egy családtagot. Ezt tilos lenne megengedni. " – mondta a módosítást ellenző Julius Grey ügyvéd.

Kiket érint?

Az új rendelet így határozza meg az érintett kutyákat:
- Staffordshire bull terrier
- Amerikai pit bull terrier
- Amerikai Staffordshire terrier
- Bármely keveréke ezen kutyáknak
- Bármely kutya, amely a fenti fajták jellemzőit mutatja
.

Azoknak, akik jelenleg már ilyen típusú kutyát tartanak Montrealban, 2016. december 31-ig be kell szerezniük az engedélyt, hogy kedvencüket megtarthassák.


Forrás: Graham Hughes/Canadian Press

Máshol épp ezzel ellenkező folyamat indult meg. Arizona például nemrég az Amerikai Egyesült Államok 20. állama lett, aki törvényben tiltja a fajta alapú diszkriminációt. Erről bővebben itt olvashatsz.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: CBC
Kezdőfotó: Paul Chiasson/Canadian Press
Jacques Boissinot/Canadian Press

Hozzászólás