Az 5 legjobb kutyabarát borbár Budapesten

Ha itt a hétvége és a megfáradt ember lánya beülne már egy jó kis csevejre egy jó kis pohár borral egy jó kis helyre…Be is ül, csak nagyon ritkán jut eszébe, hogy magával vigye a kutyáját is. Felmerül a gondolat, hogy szegény kutya egész nap egyedül volt és estére is itthon hagyom, én szívtelen, önző.  Nem kell, hogy otthon hagyd.

Ha nem akarsz reggelig pörögni az éjszakában és a kutyád jól szocializált, nyugodt és szereti az embereket, akkor miért fosztanád meg egy kis kiruccanástól? Szerencsére ma már válogatni lehet a jobbnál-jobb kutyabarát helyek közül, ahol nem csak a matrica díszeleg, hogy “kutyabarát”, hanem valóban és tényleg szívesen látják a kutyádat.

A Kutyadolog.joy.hu körbenézett a fővárosban.

Lássuk a (szerintük) 5 legjobbat:

1. 0,75 (ejtsd:nullhetvenöt) 

Ez a hely azért kedvenc (többek között) mert a Bazilika és a Szent István tér atmoszféráját, látványát nehéz überelni. Ehhez jön a több mint 100 féle, jellemzően magyar bor, olyan saját borválogatás, amit csak itt kóstolhatsz, házi szörpök, limonádék. A konyha is változatos és igényes, az egyszerű tapaszoktól a sült libamájig. A legjobb, hogy minden csütörtökön 5 tételes borkóstoló van ahol pontozhatsz és nyerhetsz is. Az árak is barátiak, a borkóstoló pl. 2000-3000 Ft témától függően. De amiért nálunk az első: nagy, tágas tér, kényelmes (nem nyomorgós) asztalelhelyezések, így a kutyád még teltháznál is kényelmesen és lazán feküdhet a lábadnál, vagy nézheti a tányérodat. Szóval 5 pont.

2. Palack

Hello Buda. Ismét egy szenzációs helyszín: a Gellért tér. Ha nem a pesti bulinegyedre vágysz, itt a helyed. Meg a kutyádnak is. Családias, barátságos légkör, szuperszónikus borkínálat – csakúgy mint a Nullhetvenötnél. Merthogy ez annak a kistesója. Itt minden szerdán borkóstolhatsz, ugyanúgy 2000-3000 Ft-ért, pontozhatsz és nyerhetsz is. Nagyon finomak a tapaszok, a házi sonka és kolbász. Szokott lenni zenés est is, a Facebook oldalukon minden programot megtalálsz. A tér itt ugyan kisebb és általában teltház van, de az asztalok itt sincsenek egymás szájában, úgyhogy kényelmesen el fogtok férni.

3. DiVino

A DiVino 2011 május 27-én nyitott és heteken belül Budapest egyik legtrendibb szórakozóhelyévé vált, amely alig egy éves működése alatt a Michelin-ajánlását is megkapta. A borbár koncepciója szerint csak magyar borokat értékesít, illetve a Junibor Egyesülettel szövetkezve a juniborászok és családtagjaik borait árusítja. Szintén a Bazilika meseszép látványával. Kutyabarát a hely, de amikor igazán dübörög (nyáron) elég nagy tömeg tud összegyűlni a bár előtt, úgyhogy ha a kutyád nem bírja a tömeget és szorong, ideges lesz tőle, akkor főszezonban ne vidd oda. Viszont ha ritkább a tömeg, még kutyapajtásokra is találhat a téren.

4. Drop Shop

A Drop Shop-ra  az V.kerületben, a Balassi Bálint utcában találsz rá. Ha a nemzetközi borvilágban is szeretnél kalandozni, akkor itt megtalálod a világ legizgalmasabb borvidékeinek válogatását. A napközben is változó borlapon több mint 60 féle bor van. Ezen kívül fontos szerepet kapnak a champagne-ok, az olasz,spanyol és magyar pezsgők és a pálinkák. A hely nagyon hangulatos, tágas, kényelmesen kutyás hely.

5. DiVino Gozsdu

A Gozsdu udvarban lévő DiVino kínálata ugyanaz mint a Bazilikánál, tehát a hangsúly a juniborászokon van. A Gozsdu udvart (talán) nem kell bemutatni senkinek. Sürgés-forgás, jövés-menés, igazi éjszakai pezsgés. A DiVino szuper választás, ha a Gozsduban van program este és megy veled a kutyus is. Figyelj arra, hogy általában csúcsidőben nagy a tömeg, nem csak a borbárban, hanem az egész környéken. Ha kutyád kicsit antiszoc, akkor ne vidd ide. Egyébként a borbár házigazdája, Hernyák Tomi is nagy kutyabarát, itt olvashatsz vele egy interjút: KATT.

Kutyadolog.joy.hu

 

Böngéssz a többi kutyabarát borbárunk között is!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...