Saját KB bal
Saját KB jobb

16 nap boldogságot kapott az idős kutya 12 láncon töltött év után

Miss Willie 12 évig élt láncon. Tulajdonosa végül megengedte, hogy az állatvédők elvigyék tőle. A jószándékú emberek megfogadták: az utolsó időt, ami még a kutyának hátra van, csodálatossá fogják tenni. Mindent megtettek érte, hogy végre megtapasztalja, mi a boldogság. Sajnos csak 16 napot kapott.

A corgi keverék kutya 12 hosszú évet élt le ugyanazon a helyen egy koszos ládához láncolva. Észak-Karolinában élt, ha ezt egyáltalán életnek lehet nevezni.

Az állatvédők több mint 10 éve tudnak róla, de az ismételt kérések ellenére soha nem tudták meggyőzni a tulajdonosát, hogy átadja nekik, hogy egy boldogabb életet élhessen. Annyit tudtak tenni, hogy rendszeresen látogatták, vittek neki élelmet, szénát a dobozába és játékokat.

Egyik alkalommal az egyik önkéntes látta, hogy a kutya köhög és alig áll meg saját lábain. Végül a tulaj nagy nehezen beleegyezett, hogy elvigyék állatorvoshoz – 12 év után! – ahol kiderült, hogy végstádiumú szívférgességben szenved, a tüdején tumor növekedett, valamint kullancs által terjesztett betegséggel is küzd – mindegyik önmagában is halálos lett volna. Tulajdonosa ezután persze, hogy lemondott róla – így az állatmentők végre elvihették magukkal.

Az orvosok mindössze pár hetet adtak neki, de kérdéses volt, hogy egyáltalán az első szabadon töltött éjszakát megéri-e. Jes, az egyik önkéntes állatvédő hazavitte Miss Willie-t, hogy megadjon neki mindent, amit egész életében nélkülözött.

Elvitte sétálni, meglátogatták a tengerpartot, egy kutya masszázst, és a helyi tűzoltóságot. Még egy saját rendkívüli születésnapi partit is kapott saját tortával. Életében először puha ágyban alhatott, és vendégül látták egy helyi pizzériában is.

Mindenki imádta Miss Willie-t. Nehéz volt ellenállni a gyengén csóváló faroknak, az éveken át tartó láncon tartás ellenére a magabiztosságának a séták alatt, és a kis őszülő arcnak, ami még akkor is kereste a kalandot, amikor már nagyon komoly betegségekkel kellett felvennie a harcot nap mint nap.

Miss Willie 16 boldogságban töltött nap után végleg elaludt azok körében, akik végre szerették. Utolsó két hetét videókkal dokumentálták, a helyi állatvédők az ő példájával igyekeznek lobbizni a láncon tartás betiltásáért a megyében.

 

A szabályok változnak, de mintha az emberek nem lennének képesek:

Túlélte a kutya, akit egy román férfi vonszolt kocsija után kötve

Minden szobába kapott egy ágyat új gazdájánál a kutya, aki 15 évig élt láncon

Kutya dolog: nem csak a tartós láncon tartás veszélyes

(Kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
Fotók: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...