Saját KB bal
Saját KB jobb

A hölgy és kutyája egyszerre küzdött meg a rákkal – mindketten jól vannak

Az 54 éves Sara Page összetört, mikor megtudta, hogy szeretett kutyájánál, Freyja-nál végstádiumú rákot diagnosztizáltak. Fél évet adtak neki. Majd pár hónap múlva kiderült: Sara maga is rákos megbetegedésben szenved. Mindketten megküzdöttek a kórral, és közel négy év után még mindig egymás mellett vannak a legnagyobb boldogságban. 

– Mindig is hittem benne, hogy a kutyák rendelkeznek valamilyen hatodik érzékkel. Azt hiszem, Freyja azért maradt életben, hogy mellettem maradhasson, és nekem is segíthessen megnyerni a rák elleni harcot. – meséli Sara. – Ha meghalt volna, nem is tudom, mit csináltam volna nélküle. A férjem sokat dolgozik, a kutyám a legjobb barátom, szükségem van rá. –

Sara ráadásul azt is Freyja-nak köszönheti, hogy egyáltalán diagnosztizálták nála a betegséget. – Egyik este tévét néztünk, amikor a képernyőn megjelent egy macska, Freyja pedig teljesen megőrült. Rám ugrott, és eltalálta az egyik mellemet a mancsával. Akkor jutott eszembe, hogy ideje lenne elmenni mammográfiai vizsgálatra. –

2014-ben Sara még saját vizsgálata elvégzése előtt furcsa tüneteket észlelt kutyáján. Emlői között egy csomót talált, miközben a hasát simogatta. Azonnal állatorvoshoz sietett vele, ahol még több csomót találtak. Megműtötték és elvégezték a labor vizsgálatokat, aminek az eredménye sokkolta a párt: Freyja agresszív emlődaganattal néz szembe.

Akkor mindössze hat hónapot adtak a kutyának, mivel állítólag a rák már szétterjedt a nyirok rendszerében. Az előrehaladott állapot miatt már nem javasolták a kemoterápiát, az orvos egyetlen tanácsa az volt, hogy menjenek haza, és töltsék együtt az utolsó hat hónapot.

Sara-t nagyon megviselték a hírek: mivel a családja és barátai nélkül költözött az Egyesült Királyságba férje kedvéért, így az egyetlen társasága Freyja volt. Megpróbálta megszépíteni azt a pár hónapot, amit még kaptak. – Olyan nehéz volt boldognak lenni, miközben a szíved összetörik attól, hogy el fogod veszíteni. Minden nap azt gondoltuk, hogy talán az az utolsó napunk együtt. –

Fél évvel később a vizsgálatokon szerencsére Freyja nem látszott betegebbnek, mint korábban. Egy második műtéten is átesett, súlya és energia szintje sem csökkent betegségének súlyossága ellenére. – Még mindig küzdünk a rákkal, de szerencsére nem ragadta el olyan gyorsan, mint ahogy féltünk tőle. – 2015-ben, kilenc hónappal Freyja diagnosztizálása után Sara elvégeztette az elhalasztott mammográfiát, majd egy biopsziát, amikor jött a sokk: első stádiumú mellrákban szenved. 

Sara-t azonnal megműtötték, és 5 kemoterápián is túlesett még ugyanabban az évben. 2016-ban megkezdték nála a sugárkezelést, Freyja pedig végig ott volt mellette. Ahogy Sara meséli, egyedül Freyja jelenléte tartotta benne a lelket.

Azóta eltelt 2 év, és a körülményekhez képest mindketten jól vannak. Freyja még mindig küzd a rákkal, de semmilyen romló tendenciát nem mutat az egészsége. Fél évet jósoltak neki, de közel négy évvel később még mindig gazdája mellett van, aki szintén gyógyul, és segítenek egymásnak teljesen legyőzni ezt a szörnyű betegséget.

 

Cikkajánló:

Kutyás képekkel gyógyul a rákos fiú

Így ismerd fel időben kutyás rákos megbetegedését

Magyar kutyákkal a rák ellen

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...