Saját KB bal
Saját KB jobb

Bebizonyosodott: nem történt állatkínzás az Egy kutya négy élete forgatásán

Az Egy kutya négy élete című film bemutatója nehézkesen indult a világhálóra kikerült kompromittáló felvétel miatt. Február 3-án zárult le a nyomozás, ami azt hivatott kideríteni, történt-e állatkínzás a film forgatásán. A bírósági ítélet szerint elmondható: nem történt állatkínzás.

A független vizsgálatban egy elismert, az állatokkal szembeni kegyetlenkedés szakértője is részt vett, hogy kiderüljön, mi történet valójában a film felvétele alatt.

A vizsgálóbizottság megállapította: a kérdéses felvételeket összevágták azzal a céllal, hogy a közönséget félrevezessék és feltüzeljék a jóérzésű állatszerető embereket. Valószínűsíthetőleg azért is vártak a megjelentetésével több mint 15 hónapot, hogy magát a film bemutatóját lehetetlenítsék el.

Ez erőteljesen felveti a felvételt nyilvánosságra hozók erkölcsi felelősségét és a motivációját, hiszen, ha állatkínzást tapasztaltak a forgatáson, azt az állatok érdekében azonnal jelenthették volna, de nem tették.

A bíróság egy listát is nyilvánosságra hozott a vizsgálatban, amelyen mindazok az intézkedések szerepeltek, ami szavatolta az állati színészek biztonságát.

„A német juhászkutyát éppen a víz iránti szeretete miatt választották, profi kiképzők dolgoztak vele, és mintegy 6 hétig gyakorolták a vízi jeleneteket, csakis pozitív megerősítéssel” – olvasható az egyik pontban.

A színészek, akiknek nagy része maga is állatszerető- és tartó, egy emberként álltak ki a film és az alkotók mellett.

(kutyabarát.hu)

Forrás: USMagazine
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...