Bejött az idős kutya módszere – vagy inkább a fotósé

Korábban beszámoltunk az idős kutyáról, aki teljesen érdektelennek és mozgásképtelennek tűnt a menhelyen, de amint valaki megszánta, és megállt a ketrece előtt, mégis kapcsolatba lépett az emberekkel. Egy fotóssal is így tett, aki csodálkozva a „módszeren”, az egész világgal megismertette a kutyát. Azonnal lett, aki kihozza. 

John Hawng fotóst nagyon meghatotta a sarokban magába roskadva ücsörgő eb. Azt gondolta, soha nem fog kapcsolatba lépni vele, így kicsit megállt a kennelje előtt. A 10 éves kutya azonban szép lassan felállt, és egyre közelebb jőve mégis megtalálta a kapcsolatot az őiránta érdeklődő emberrel.

John a mai napig nem tudja, hogy egy begyakorolt módszer „áldozata” lett, vagy Annabelle-ben tudattalanul erősödött és gyengült felváltva a teljes feladás és a remény érzése.

A fotós természetesen megörökítette a pillanatot, amit átélt, és kötelességének érezte, hogy ő is egy hatékony módszerhez nyúljon, hogy segítsen az idős kutyán – az internet jótékony hatalmához.

Egy állatmentő szervezet is felfigyelt a posztra, és már másnapra bejelentkeztek a kutyáért. Az érdekes, amely kissé megerősíti a fotós kezdeti érzését a „módszerrel” kapcsolatban, hogy amikor a mozdulni alig bíró Annabelle tudatára ébredt, hogy ki fog kerülni a kennelből, olyan izgatott lett, hogy elkezdett örömében vadul körözni maga körül.

Sajnos később az állatorvosnál sorra derültek ki a korral és az előéletével kapcsolatos betegségek, Annabelle elég rossz állapotban van. Ennek ellenére jelenleg ideiglenes befogadójánál élvezi élete minden egyes pillanatát. Egy fotón múlott.

 

Sokszor hasonló sikertörténetekről hallhatunk, de sokszor az internet hatalmával ártani is tudunk:

A 18 éves vak kutya is egy fotónak köszönheti, hogy kikerült a halálsorról

Az internet hatalma – avagy milyen állatvédők ne legyünk

Kísérlet bizonyítja: a kutyák simán átverik az embert, ha kell

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...