Elhunyt Kamu, akinek fűthető kutyaházra gyűjtöttek

Nemrég még mi is követőink segítségét kértük abban, hogy Kamu, a csaknem 10 éve a Noé Állatotthonban élő öreg boxer keverék fűthető kutyaházat kaphasson. Arra már sajnos nem volt időnk, hogy beszámoljunk a jó hírről, miszerint sikerült megvenni neki a házat a jólelkű emberek segítségével, mert már csak minimálisan élvezhette a kényelmet: Kamu elment.

 

Kamu csodálatos kort élt meg, nagyjából 16 éves lehetett. Ha mindezt gazdinál tölthette volna, akkor joggal nevezhettük volna őt és tulajdonosát a legboldogabb párosnak, hogy ennyi közös idő adatott meg számukra. Kamu nem volt ilyen szerencsés: 16 évéből 9 hosszú évet és 10 hónapot a Noé Állatotthonban töltött – gazda nélkül. Bár az alapítvány igyekszik mindent megtenni védenceiért, de a szerető otthont sajnos még ők sem tudták pótolni.

Kamu úgy halt meg, ahol élt: szeretetben, de a menhelyen, egyedül, valamennyire magányosan. November legvégén még arról számolt be a menhely, hogy hála a sok jószívű embernek, sikerült összegyűjteni a pénzt egy fűthető kutyaházra, hogy az öreg jószágnak ne legyen akkora szenvedés a fájós tagjaival a hideg telet elviselni.

Nagy örömmel vette birtokba az új lakását, de sajnos csak egy napig élvezhette, utána rosszul lett. – Ez így nagyon nem jó. Kamu elment. 9 év 10 hónap a menhelyen. Boxernek túl keverék volt, keveréknek túl boxer… senki szeme nem akadt meg rajta… soha. Sejtésünk szerint 16 éves volt, 10 évig várt hiába. Egyetlen kutyának sem lenne szabad menhelyen meghalnia – írta meg szomorúan Schneider Kinga, a menhely szóvivője közösségi oldalán.

Legyen könnyű a föld fölötte, most már semmi sem fáj.

 

A menhelyek kétarcú világa:

A kutyát a saját ágyával és játékaival együtt adták vissza a menhelynek

7 évet várt a 11 éves kutya a menhelyen – megfiatalodott új családjában

A menhelyi kutya beugrott egy futár autójába – nem is tehetett volna jobbat

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: boxermentés, noé

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...