Amikor a petárdások és a felelőtlen állattartók ugyanazt teszik

2016 szilveszterének talán legszomorúbb és egyben legbeszédesebb története ez. A kutya, aki négyszer is elszökött otthonról, négyszer hazatalált, majd infarktust kapott a kertben.

Korábban írtunk arról, hogy a petárdázás súlyos károkozásai mellett a kutyatartóknak mekkora felelősségük van az év végén. Idén is egyre több kutya szökött el, sérült meg vagy halt bele a tűzijáték és a petárda okozta sokkba, de talán a győri német dog tragédiája mindent elmond arról, amikor a petárdázók és a felelőtlen állattartók ugyanabba a rossz irányba haladnak.

Gazdája szilveszter után kezdte keresni a kutyáját egy közösségi csoportban. Már a poszt szövege is sokaknál kiverte a biztosítékot, miszerint a dog „négyszer lelépett, de csak háromszor jött haza, látta valaki mostanában?”.

Sajnos az egyetlen, akinek látnia kellett volna szerencsétlen állatot, az a gazdája volt, ugyanis állítólag a kutyát később saját kertjükben találták meg – holtan. A dog mind a négyszer visszatalált az otthonához, majd feltehetőleg az elszenvedett sokktól szívinfarktusban meghalt.

 

Még több a témában:

A szilveszteri Állatmentő Ügyelet beszámolója

Hogyan óvjuk állatainkat szilveszterkor?

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...