Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát könyvajánló: Canine Enrichment for the Real World

A Canine Enrichment for the Real World című könyvben Allie Bender és Emily Strong, okleveles kutyatrénerek, a Pet Harmony tréningiskola alapító tulajdonosai, bevezetnek minket, gazdikat az „enrichment” rejtelmeibe.

Az enrichment angol szó, mely kutyák esetében az élettér, az életminőség, az életkörülmények színesebb tételét, gazdagítását jelenti. Az utóbbi időben egyre inkább életünk részévé válik. A tudományos vizsgálatokból (is) látjuk, hogy a kutyák nem csak ugató-csaholó házőrzők, hanem színes és intelligens egyéniségek. Intelligenciájuk egy kétéves gyermek szintjén van. Ebből következik, hogy mentális stimulációra is hasonlóképp szükségük van, mint egy gyermeknek.

Allie Bender & Emily Strong: Canine Enrichment for the Real World – amazon.com

A könyv azokhoz az gazdikhoz szól, akik szeretnének kutyájuk számára megfelelő, mentálisan stimuláló közeget teremteni. Akik szeretnék, hogy kutyájuk kibontakoztathassa a benne rejlő képességeket és változatos, a szellemi szükségleteinek megfelelő életet élhessen.

A Canine Enrichment for the Real World olyan praktikus, a gyakorlatban is alkalmazható tanácsokat tartalmaz, amelyekkel kutyánk világát gazdagíthatjuk. Megismerhetjük, mire van szüksége a kutyánknak és ezeknek a szükségleteknek a tudatában úgy alakíthatjuk az életét, hogy kielégíthesse őket. Nem csak pár extra képességfejlesztő vagy foglalkoztató játékról van szó – bár ezek kétségtelenül hasznos kiegészítők. Inkább egy új fajta kapcsolatról, a kutyánk jobb megismeréséről és ezáltal a teljesebb élet lehetőségéről.

A holisztikus szemléletű könyvben a legújabb kutatásokra támaszkodó, a gyakorlati életben is egyszerűen megvalósítható tanácsokat találunk. A segítségével megteremthetjük a kutyánk számára a lehetőséget, hogy a modern, ember által irányított világban kiélje ösztöneit és teret engedhessen természetes viselkedésének.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Whole Dog Journal; Amazon.com; Pet Harmony Training; Kép: amazon.com; Photo by Samson Katt from Pexels;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...