Saját KB bal
Saját KB jobb

Az 5 legjobb újévi fogadalom, amit kutyád segít majd betartani

A legtöbben hatalmas fogadalmakat teszünk újév napján, de vajon mennyi lelki erőnk van tartani magunkat hozzá? Ha nem is érezzük mindig a késztetést, kutyánk nem csak azért van mellettünk, hogy legyen kihez hozzábújni. Íme a legjobb újévi fogadalmak, amiben kedvencünk oroszlánrészt tud vállalni. 

1. Légy még fittebb!

Valószínűleg kutyád nem lesz szomorú, ha többet viszed sétálni, igazán partnerre találhatsz benne. Magadnak pedig nem csak a vérkeringésednek teszel jót vele, de egyéb fizikai előnyökkel is jár, ha több időt töltünk a szabadban (itt elolvashatod, miért kevesebb a szívbeteg a kutyások közt). Nem beszélve kutyád egészségéről, jóllétéről, jókedvéről, sőt, a megfelelő lemozgatással még a nem kívánt kényszer cselekvéseinek is elejét veheted. Néha sokkal könnyebb együtt tenni valamit, mint egyedül, és a séták terén tuti partnerre találsz!

2. Kevesebb stressz!

Nem véletlen, hogy a kutyák rendszeres terápiás látogatói az idősek otthonának, kórházaknak, iskoláknak. Bizonyított tény, hogy sikeresen csökkentik az emberek életében a stresszt, nyugtató hatásuk régóta ismert. A feladatok szervezése, a hasznos idő töltése egy önzetlen lénnyel nagyban segít, hogy kevesebb stressz faktort éljünk meg.

3. Káromkodj kevesebbet, több jut kedvencednek!

Hogy függ össze a kettő? Pucold ki a szóhasználatodból a csúnya szavakat mondjuk egy káromkodás-üveg segítségével. Akárhányszor csúnya szót használsz, dobj be pénzt az üvegbe – kedvenced lesz a legboldogabb, ha valami hasznos dologra költöd az így összejött összeget – mondjuk egy jó minőségű tápra, jutalomfalatra vagy egy izgalmas játékra.

4. Légy hasznos tagja a közösségednek!

Ha te már átélted a kutyáddal járó előnyöket és boldogságot, adj belőle a körülötted élőknek is. Légy felelős gazdi, legyen jól nevelt a kutyád, hogy másoknak is megmutasd: milyen jó ez a baráti kapcsolat. Ismertesd meg a szülőket a kutyatartás előnyeivel, és bizonyítsd a gyerekeknek: egy jól nevelt kutyustól nincs miért félni.

5. Találj új barátokat!

Felnőttként igen csak nehéz tágítani a baráti körödet, hiszen sokak élete mindössze a munka és az otthon között mozog. Egy kutya társasága remek lehetőség, hogy másokkal is megismerkedj, ráadásul egy közös témátok már biztosan lesz, ami mindkettőtök számára nagyon fontos

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...