Saját KB bal
Saját KB jobb

Tűzijáték helyett fényfestő-show szórakoztatja majd az új évet közösen ünneplőket Esztergomban, Szentendrén is tűzijáték mentes lesz a szilveszter

Óév búcsúztató tűzijáték helyett Széchenyi-téri fényfestés, az adventi időszakhoz és Esztergomhoz méltóbb decemberi programsorozat lesz a város a főtéren - tette közzé az önkormányzat még novemberben. A tűzijáték mentes szilveszterhez Szentendre is csatlakozott.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Tata 2018-ban egy önkormányzati rendeletben tiltotta meg a városban a tűzijátékok használatát november 1-e és február 28-a között. Miskolcon pedig a polgármester jelentette be, hogy a városi ünnepséghez kapcsolódóan idén nem lesz tűzijáték.

A városi rendezvényekhez kapcsolódó szilveszteri tűzijátékról mondott le Esztergom város vezetése is egy novemberi képviselő-testületi döntés értelmében:

Az óévet búcsúztató, új esztendőt köszöntő tűzijátékkal szemben egyre több lakossági tiltakozás fogalmazódik meg, nem csak Esztergomban, hanem számos más településen is. Ennek megfelelően idén szilveszterkor a korábban meghirdetett tűzijáték helyett a Széchenyi téren látványos fényfestő-show szórakoztatja majd az új évet közösen ünneplőket.” – írta az esztergom.hu.

Szentendrén a városi utcabál szintén tűzijáték mentes lesz – ahogy Szentendre Hivatalos Oldala megírta: „tekintettel a velünk élő háziállatokra” a rendezvényen tűzijáték nem lesz.

Kapcsolódó cikkek

Csoda történt: az új rendelet szerint Tatán november 1. és február 28. között tilos minden fajta tűzijáték
Miskolc is nemet mondott a szilveszteri tűzijátékra

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: esztergom.hu, fotó: gizmodo.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...