Saját KB bal
Saját KB jobb
tűzijáték

Elindult valami! Egyre több város mond nemet a szilveszteri tűzijátékra

Tegnap több jó hírt is megoszthattunk annak kapcsán, hogy bizonyos városokban a szilveszteri tűzijátékot nem tartják meg az állatok védelme érdekében. Reméljük egyre ragadósabb lesz a példa, és további városok csatlakoznak ehhez az állatvédelmi szempontból is fontos döntéshez!

Tavaly Tata városának vezetése döntött a tűzijáték mellőzése mellett szilveszterkor. Tegnap pedig Veres Pál, Miskolc polgármestere jelentette be, hogy a városi szilveszteri rendezvényen idén nem lesz tűzijáték!

Egyéb városok is csatlakoznak az állatvédelmi szempontból is fontos döntés megvalósításához: Esztergomban és Szentendrén is  tűzijáték mentes lesz a szilveszter!

Az óév búcsúztató tűzijáték helyett Széchenyi-téri fényfestés, az adventi időszakhoz és Esztergomhoz méltóbb decemberi programsorozat lesz a város főtéren – tette közzé az önkormányzat még novemberben. A tűzijáték mentes szilveszterhez Szentendre is csatlakozott.

A városi rendezvényekhez kapcsolódó szilveszteri tűzijátékról mondott le Esztergom város vezetése is egy novemberi képviselő-testületi döntés értelmében: “Az óévet búcsúztató, új esztendőt köszöntő tűzijátékkal szemben egyre több lakossági tiltakozás fogalmazódik meg, nem csak Esztergomban, hanem számos más településen is. Ennek megfelelően idén szilveszterkor a korábban meghirdetett tűzijáték helyett a Széchenyi téren látványos fényfestő-show szórakoztatja majd az új évet közösen ünneplőket.” – írta az esztergom.hu.

Szentendrén a városi utcabál szintén tűzijáték mentes lesz – ahogy Szentendre Hivatalos Oldala megírta: “tekintettel a velünk élő háziállatokra” a rendezvényen tűzijáték nem lesz.

tűzijáték Esztergom

Reméljük, a Balatonnál is elindult valami, és Balatonalmádi példája ragadós lesz!

A város Facebook oldalán ezt olvastuk: „Nem lesz központi tűzijáték, az előző években is kevés érdeklődő volt, a jövőben pedig majd környezet- és állatbarátabb attrakciókat szeretnénk inkább meghonosítani.

Komárom már korábban példaértékű döntést hozott, hiszen amellett, hogy itt sem lesz tűzijáték, az idei szilveszteri tűzijátékra szánt összeget az eperjesi lakóházban történt gázrobbanás áldozatai kapják meg. Korábban a felvidek.ma adott arról hírt, hogy a komáromi képviselőtestület minden tagja megszavazta, hogy a szilveszteri tűzijátékra szánt összeget átutalják az eperjesi robbanás károsultjainak, amely Komárom esetében 3000 eurós támogatást jelent a károsultak számára.

Időközben több olvasónk is jelezte felénk, hogy Csobánka is a tűzijáték mentes szilveszter mellett döntött.

Úgy látjuk, tényleg elindult valami, ragadós lett a jó példa. Nagyon bízunk benne, hogy jövőre még több nagy – és kisváros csatlakozik ehhez a helyes döntéshez!

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook, esztergom.hu, https://felvidek.ma/
Fotó: gizmodo.com, pexels.com, Balatonalmádi város oldala, goodvetandpetguide.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...