Girl standing next to dog in trunk and petting him. Brunette girl in sport outfit looking at retriever dog which is sitting in car trunk in forest.

Utazás az autóban: így tehetjük könnyebbé és kényelmesebbé kedvencünk számára a kiruccanást

A vérbeli kutyagazdik jól tudják, hogy az igazán felejthetetlen barangolásokról a négylábú családtagok sem hiányozhatnak. Az izgalmak ez esetben persze már az induláskor elkezdődnek, amikor mancsosunk elfoglalja a számára dedikált helyet a gépkocsiban. Míg egyikőjük mormogva szundítja végig az utat, addig a másik számára akár kellemetlenségeket, és felesleges stresszt is okozhat a négykerekűben való várakozás. Összeszedtük hát a legjobb tippeket, amikkel nem csak könnyebbé, de kényelmesebbé is tehetjük bundásunk számára a közös utazásokat!

Ha a kutya fél az autóban

A legtöbb négylábú már kölyökkorban hozzászokik a kocsikázáshoz, sőt! Sokuk kifejezetten élvezi is azt, és legkevésbé sem jelent számára problémát, ha néhány órát ott kell eltöltenie. Persze, ahogy a legtöbb kutyatartással és neveléssel kapcsolatos információ, úgy ez sem igaz minden vakkantó cimborára. Ha a kutya fél az autóban, igyekezzünk fokozatosan megbarátkoztatni vele a helyzetet! Első körben azt kell elérnünk, hogy az álló gépjárműben nyugodt maradjon, így a közös utazás csak a második lépés. Vigyük rövidebb, akár néhány perces utakra az ebet, majd fokozatosan és következetesen növeljük az időt.

Ha a kutya gyomra nem viseli jól a zötykölődést

A kutya gyomrára rossz hatással lehet az autó mozgása, de a hányingert és az esetleges hányást megelőzhetjük állatorvosunk által javasolt tablettás készítményekkel. Természetesen érdemes úgy időzíteni az etetést is, hogy az ne az autós utazást előzze meg közvetlenül.

A biztonság mindennél fontosabb

A KRESZ szerint a kutya rakománynak számít, amit a járművön belül úgy kell elhelyeznünk, hogy az a közlekedés biztonságát, és a személybiztonságot se veszélyeztesse.

Mindegy, hogy kedvencünk az ölünkben, vagy valahol az utastérben utazik, ha nincs megfelelően és biztonságosan rögzítve, az bizony balesetveszélyes! Egyetlen fékezés is elég ahhoz, hogy megtörténjen a baj, így minden út előtt meg kell győződnünk róla, hogy négylábúnkat megfelelően, és kényelmesen rögzítettük. Egy speciális hám, biztonsági öv vagy utazó boksz segítségével gondoskodhatunk kutyusunk védelméről. A rögzítés egyébiránt a kutya biztonságérzetét is fokozhatja, így könnyebben birkózik meg az autós utazás okozta kellemetlen érzéssel is.

Ne feledkezzünk meg a pihenőidőről

Gondoskodjunk róla, hogy megfelelő időközönként végezhesse el bundásunk a dolgát, hogy átmozgassuk és megitassuk őt az út során. A pihenőidő esetében is tartsuk észben, hogy az esetleges jutalomfalattól és etetéstől a kutya később rosszul lehet az autóban, így érdemes azt elkerülni!

A legfontosabbakat soha ne hagyjuk otthon

Oltási könyv, útlevél, póráz, nyakörv, szájkosár, egy kedvelt játék, alvóhely, elegendő víz… Csak néhány, a legfontosabb dolgok közül, amikről gondoskodnunk kell, ha kedvencünkkel indulunk útnak. Soha ne feledkezzünk meg a szokásos eledelről, amit bundásunk az etetések alkalmával egyébként is kap. Nem célszerű éppen az utazás során más kutyatápot vinni magunkkal, mint amit a kutya megszokott – tennénk azt bármilyen indíttatásból is.

utazás platinum

Az utazás alkalmával sem kell attól tartanunk, hogy kedvencünk fájó pocakkal küzd majd. A PLATINUM kutyatápok legalább 70% friss hússal és számos értékes összetevővel járnak a kutyusok, valamint a mancsosok egészségének és aktivitásának megőrzésével a gazdik kedvében. A szuperprémium kutyatápok víz hozzáadása nélkül készülnek, csupán saját húslevükben párolódnak, így nem duzzadnak meg a kutya gyomrában, nem okoznak puffadást, minimálisra csökkentve ezzel a gyomorcsavarodás esélyét. A tápok már 1,5 kg-os kiszerelésben is elérhetőek, így könnyedén magunkkal vihetjük azokat, bárhová is induljunk élményeket gyűjteni!

 

Utazás előtt tankolj fel a PLATINUM webáruházból!

(x)

(Kutyabarát.hu)

szponzorált tartalom

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...