Saját KB bal
Saját KB jobb
Girl standing next to dog in trunk and petting him. Brunette girl in sport outfit looking at retriever dog which is sitting in car trunk in forest.

Utazás az autóban: így tehetjük könnyebbé és kényelmesebbé kedvencünk számára a kiruccanást

A vérbeli kutyagazdik jól tudják, hogy az igazán felejthetetlen barangolásokról a négylábú családtagok sem hiányozhatnak. Az izgalmak ez esetben persze már az induláskor elkezdődnek, amikor mancsosunk elfoglalja a számára dedikált helyet a gépkocsiban. Míg egyikőjük mormogva szundítja végig az utat, addig a másik számára akár kellemetlenségeket, és felesleges stresszt is okozhat a négykerekűben való várakozás. Összeszedtük hát a legjobb tippeket, amikkel nem csak könnyebbé, de kényelmesebbé is tehetjük bundásunk számára a közös utazásokat!

Ha a kutya fél az autóban

A legtöbb négylábú már kölyökkorban hozzászokik a kocsikázáshoz, sőt! Sokuk kifejezetten élvezi is azt, és legkevésbé sem jelent számára problémát, ha néhány órát ott kell eltöltenie. Persze, ahogy a legtöbb kutyatartással és neveléssel kapcsolatos információ, úgy ez sem igaz minden vakkantó cimborára. Ha a kutya fél az autóban, igyekezzünk fokozatosan megbarátkoztatni vele a helyzetet! Első körben azt kell elérnünk, hogy az álló gépjárműben nyugodt maradjon, így a közös utazás csak a második lépés. Vigyük rövidebb, akár néhány perces utakra az ebet, majd fokozatosan és következetesen növeljük az időt.

Ha a kutya gyomra nem viseli jól a zötykölődést

A kutya gyomrára rossz hatással lehet az autó mozgása, de a hányingert és az esetleges hányást megelőzhetjük állatorvosunk által javasolt tablettás készítményekkel. Természetesen érdemes úgy időzíteni az etetést is, hogy az ne az autós utazást előzze meg közvetlenül.

A biztonság mindennél fontosabb

A KRESZ szerint a kutya rakománynak számít, amit a járművön belül úgy kell elhelyeznünk, hogy az a közlekedés biztonságát, és a személybiztonságot se veszélyeztesse.

Mindegy, hogy kedvencünk az ölünkben, vagy valahol az utastérben utazik, ha nincs megfelelően és biztonságosan rögzítve, az bizony balesetveszélyes! Egyetlen fékezés is elég ahhoz, hogy megtörténjen a baj, így minden út előtt meg kell győződnünk róla, hogy négylábúnkat megfelelően, és kényelmesen rögzítettük. Egy speciális hám, biztonsági öv vagy utazó boksz segítségével gondoskodhatunk kutyusunk védelméről. A rögzítés egyébiránt a kutya biztonságérzetét is fokozhatja, így könnyebben birkózik meg az autós utazás okozta kellemetlen érzéssel is.

Ne feledkezzünk meg a pihenőidőről

Gondoskodjunk róla, hogy megfelelő időközönként végezhesse el bundásunk a dolgát, hogy átmozgassuk és megitassuk őt az út során. A pihenőidő esetében is tartsuk észben, hogy az esetleges jutalomfalattól és etetéstől a kutya később rosszul lehet az autóban, így érdemes azt elkerülni!

A legfontosabbakat soha ne hagyjuk otthon

Oltási könyv, útlevél, póráz, nyakörv, szájkosár, egy kedvelt játék, alvóhely, elegendő víz… Csak néhány, a legfontosabb dolgok közül, amikről gondoskodnunk kell, ha kedvencünkkel indulunk útnak. Soha ne feledkezzünk meg a szokásos eledelről, amit bundásunk az etetések alkalmával egyébként is kap. Nem célszerű éppen az utazás során más kutyatápot vinni magunkkal, mint amit a kutya megszokott – tennénk azt bármilyen indíttatásból is.

utazás platinum

Az utazás alkalmával sem kell attól tartanunk, hogy kedvencünk fájó pocakkal küzd majd. A PLATINUM kutyatápok legalább 70% friss hússal és számos értékes összetevővel járnak a kutyusok, valamint a mancsosok egészségének és aktivitásának megőrzésével a gazdik kedvében. A szuperprémium kutyatápok víz hozzáadása nélkül készülnek, csupán saját húslevükben párolódnak, így nem duzzadnak meg a kutya gyomrában, nem okoznak puffadást, minimálisra csökkentve ezzel a gyomorcsavarodás esélyét. A tápok már 1,5 kg-os kiszerelésben is elérhetőek, így könnyedén magunkkal vihetjük azokat, bárhová is induljunk élményeket gyűjteni!

 

Utazás előtt tankolj fel a PLATINUM webáruházból!

(x)

(Kutyabarát.hu)

szponzorált tartalom

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...