Saját KB bal
Saját KB jobb

Alomkondicionálóval az állatok egészségéért!

Az ipari gazdaságban tartott állatok egészsége és jólléte sok mindenen múlik. Sokat tehetünk a higiéniájukért, ha megfelelő alomkondicionálót alkalmazunk közvetlenül az almon. Elmondjuk mik az előnyei és az általános adagolási módszert!

Alomkondicionáló

Az alomkondicionáló egy huminsavalapú természetes készítmény, ami almon történő alkalmazás esetén számos pozitív hatást eredményez állataink egészségében.

A készítmény ideális ipari gazdaságok számára is, szarvasmarha, sertés, bárány, baromfi, kecske, nyúl, madár és számos más kisállat élvezheti előnyeit.

Az alomkondicionáló megköti a kibocsátott gázokat, mérgező anyagok maradványait, gombamérgeket, mikrobiális mérgeket és egyéb, a szervezet számára káros vegyületeket. Ilyenek lehetnek az ammónia, metán, hidrogén-szulfid, CO2, CO, N2O, NO és a különböző PCB, nehézfémek, dioxin, növényvédőszer maradványok, herbicidek.

A készítmény védi az istállóban tartott állatokat a betegségektől, kimondottan a kötőhártya és a légzőrendszer nyálkahártyájának károsodásától. Nagy mértékben csökkenti a paták megbetegedéseit és a légylárvák kikelését. A jó minőségű alomkondicionáló  képes jelentősen csökkenteni az alom páratartalmát is.

Hatása a trágyára

Az alomkondicionáló nem csak az állatok egészségéért és jóllétéért tesz sokat. Az istállótrágyát és a baromfitrágyát is jelentősen gazdagítja a huminsavakban lévő tápanyagokkal és nitrogénnel az ammónia megkötése által. Ezáltal ideális minőségű és magas hatékonyságú trágya hozható létre, amely a talaj termékenységének természetes stimulálásával tudja javítani a terméshozamot.

A trágya pH-értékét képes savasra, illetve semlegesre módosítani. Az ammónia a trágyában főleg stabil ammóniumionként található meg, míg lúgos környezetben gyorsan elillanó ammóniává változik.

Adagolása

Az alomkondicionálót az alomra kell szórni. Fontos figyelembe venni az állatfajok sajátos igényeit a mennyiség és az időintervallum tekintetében. A készítmény takarmányozásra, az állat közvetlen közelében is alkalmazható.

Trágyához adagolva a javasolt mennyiség 2-4 kg 100 liter trágya esetében. Egyes állatfajoknál tartsuk be a határértékeket, és ne lépjük túl a megadott mennyiséget.

Egzotikus madarak esetében 100 g/kalitka/hét, kisállatoknál 50 g/ketrec/hét, nyulaknál pedig 200 g/m2/hét mennyiséget adagoljunk. 

Nagyobb testű állatoknál, mint a lovak, borjak és szamarak 10 kg/100 m2/hét adaggal számolhatunk. Fejlett szarvasmarha, sertés, baromfi, kecske és juh esetében 25 kg/100 m2/hét az ideális adag, amit az alomra szórhatunk.

A Humac Farm 100%-ig természetes összetevőkből álló, magas huminsavtartalmú alomkondicionálói segítenek állataid egészségének megőrzésében. Csökkentik a megbetegedéseket, és javítják a tenyésztési körülményeket is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...