Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyszerű, klasszikus kutyakeksz – mintha csak a boltban vetted volna!

A boltban vett meg sem közelíti az otthon készült finomságokat. Igaz ez sok mindenre, például a kutyakekszekre is. Az otthon készült étel nem csak frissebb és ízletesebb, de az sem elhanyagolható szempont, hogy pontosan tudod, hogy mi kerül bele. Nem beszélve arról, hogy ha te készíted, akkor hasznos tápanyagokban gazdag és egészséges összetevőket tehetsz a jutalomfalatokba. Az alábbi recept eredménye nagyon hasonlít a boltban vett falatokhoz, de nem tartalmaz sem ízfokozót vagy tartósítószert, sem pedig semmilyen ismeretlen állati eredetű anyagot. Lehet, hogy az elkészítése egy kicsit tovább tart, mint kibontani a zacskót, viszont biztosak vagyunk benne, hogy megéri a fáradságot!

A „majdnem, mint a boltban vett” kekszekhez az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 tojás (lehetőleg bio)

20 dkg megtisztított, főtt csirkemáj (A máj hőkezelés során veszít a nedvességtartalmából, a kívánt mennyiséget nem nyersen, hanem főve mérd ki. Ha kicsit több, mint 20 dkg, adj hozzá egy kevéssel több lisztet.)

2 ek. olívaolaj

1 közepes sárgarépa, nyersen, lereszelve – helyettesítheted céklával, édesburgonyával vagy pasztinákkal is

1-1 csipet kakukkfű és bazsalikom

Elkészítés:

A májat nyomkodd össze villával, add hozzá a tojásokat, a reszelt zöldséget és az olívaolajat és keverd el alaposan, amíg viszonylag sima, homogén masszát kapsz. Ha nem szeretnél nagyobb máj darabkákat a kekszekben, akkor robotgéppel dolgozz. Add hozzá a fűszereket és apránként a lisztet, amennyit felvesz.

Nyújtsd ki a tésztát sodrófával, és szaggasd ki belőle a kekszeket. Helyezd őket kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben az előmelegített, 170°-os sütőbe, és 10-12 perc alatt süsd készre őket.

Ha eddig nem, ezen a ponton már biztosan feltűnik a színen a kutyád is. Egy kis türelem: a kekszeket hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt adnál belőlük neki.


Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Indexkép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...