Lőrinc Piac

XVIII. kerület - Budapest  |  Üzletek, boltok

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 1183 Budapest, Balassa Bálint u. 2-10.
Telefon: +361 297 5225
E-mail: [email protected]
Facebook

http://www.lorincpiac.hu  
 

Lőrincen már a II. világháborút megelőzően működött piac. Akkor, a mai Kossuth téren, majd a Szavas Csárda téren volt piac és vásár. Abban az időben a Szemere-telepnek,Erzsébet-telepnek és a Ganz-telepnek is volt külön-külön heti piaca. Dr. Dora József kerületi tisztiorvos tett először lépéseket arra vonatkozólag, hogy a piactér aszfaltburkolattal legyen ellátva.

A városvezetés 1940-ben döntött arról, hogy 60.000 pengő ráfordítással, aszfaltozott piacteret alakít ki az Üllői út mellett, közel a városházához. Az új, aszfaltozott piactér vásárcsarnok felépítményt is kapott, melyben lehetővé vált a fedett árusítás. A vásárcsarnokban a termelőszövetkezetek árudái mellett őstermelő elárusító helyek is nyílhattak.

Az új évezred kezdetén már bizonyosságot nyert, hogy a hetvenes években lebontott Tégla és Terracotta Gyár területén, a Thököly utca – Haladás utca – Üllői út által határolt területen, új városközpont kerül kialakításra. Az új piac az önkormányzat megbízásából épült. Az alapkőletételre 2000. szeptember 2-án került sor. Az építkezés, több éves csúszással, 2003. tavaszán fejeződött be. 2003. március 14-e és március 22-e között a vásárlók még két, a régi és az új vásárcsarnok között választhattak. Az azóta működő piac és csarnok komoly változásokon ment át a mai napig. Folyamatosan bővülnek üzletei, szolgáltatásai.

2015-ös év közepére ez a jelentős beruházás lehetővé tette még több termelő és árus fogadását, valamint a részleges árnyékolások és fedések biztosítják az ide látogatók kényelmes vásárlását minden évszakban, időjárástól függetlenül.

2016-2017

2016-ra elkészült az új, minden igényt kielégítő termelői piac, mely részleges fedésekkel, oldalvédelemmel lett ellátva. Így a vásárlás felhőtlen élvezet lehet a Lőrinc Piacra látogatók részére az év bármely szakában. Zárható modern standok létesültek, melyek kiválóan alkalmasak kézműves termékek értékesítésére, és nagyszerű kínáló helye a különböző portékákat árusító őstermelőknek is!

A vásárló rendezett, igényes környezetben válogathat kedvére nap mint nap, akár házi kedvence társaságában! 45.000nm–es piacterünkből 40.000nm látogatható kutyákkal is! Termelői piacunk és a Bolhapiacunk szívesen látja a négylábú családtagokat (házirendünknek megfelelően)!

Modern Piaccsarnokunkba csak kistestű kutyus hozható be, kizárólag hordozóban, vagy ölben.

 

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

EMAN Apartmanház

EMAN Apartmanház

Csillag Autós és Motoros iskola

Csillag Autós és Motoros iskola

Hasik Hotel

Hasik Hotel

Nádasdűlői kutyafuttató

Nádasdűlői kutyafuttató