Egyéb helyekStrandok és fürdetőhelyekTipp

Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand

A Balaton legnyugatibb pontján található kutyás – kutyabarát közösségi tér és strand, amely gyönyörű, egész nap árnyékot adó ősfákkal körülvett, füves területen található.

A Balaton körül az utóbbi években elindult egy folyamat, mely egyre több lehetőséget biztosított a kutyásoknak is a part körül.  Egy csomó vendéglátóhely és szállás kutyabarát lett és 2020 június elején pedig megnyílt az első olyan kutyás strand is, ami igazán a kutyásoknak lett kitalálva.

Gazdibarát

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nyitását pedig már nagyon vártuk. Már a nevében benne van egy nagyon fontos dolog, amit én eddig hiányoltam az eddigi balatoni kutyastrandokból. Nem csak a kutyákra koncentrálnak, hanem a gazdikra is.

Igaz, a legfontosabb és legmeghatározóbb tulajdonsága az, hogy be lehet vinni a kutyát és együtt lehet vele strandolni, fürödni. De! Egy strandon a gazdinak is vannak alapvető igényei.  Például a WC, öltöző, egy büfé, folyamatos takarítás és karbantartás. Nos, az első és legfontosabb dolog, amit le kell szögezni, hogy a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nem csak kutyabarát, hanem gazdibarát is.

kutyás strand

Igazi strandélmény

Már a beengedésnél gondoltak a kényelemre és a biztonságra, egy zsilipes kapun keresztül lehet bejutni. Ezzel a megoldással szinte kizárt, hogy valaki kereket oldjon akár kifelé, akár befelé menet. Nagyon kedves és igazi balatoni – kutyás – strand látvány fogad miután bejutottunk a kapun.

Belépőjegy árak (2023): embereknek 700 FT, kutyáknak 500 FT.

kutyás strand

Szép zöld gyep, széles árnyékot nyújtó fák, és egy nádassal szegélyezett partszakasz. Jobbra pedig öltözők, mosdók és egy büfé, ahol belső és külső terasz is van. A belső terasz tele van pakolva gazdis cuccokkal, társasjátékok, könyvek, magazinok biztosítják a kikapcsolódást a család azon tagjainak is, akik éppen nem a vízben ugrándoznak a kutyával. A büfében pedig balatoni kézműves szörpök, kiváló borok és grillszendvicsek kaphatók teljesen normális áron.

Szöveg: Bohata Krisztina – Kutyabarát.hu

Fotók: Belovári András

Weboldal

Facebook

E-mail: [email protected]

Cím: Keszthely, Balaton-part - dél

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...