Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete - Állatkuckó

Hajdú-Bihar megye - Derecske  |  Kutyamenhelyek

Elérhetőség

Cím: 4130 Derecske, Köztársaság út 36.
Menhelyünk közvetlenül a 47 főút mellett található, Debrecen felől érkezve a jobb oldalon, a 20-as kilométer után.
Telefon:  06-20-4044-890, 06-20-4044-615, 06-20-4045-099, 06-20-4045-012, 06-20-4044-795
E-mail: [email protected]

 

http://allatkucko.hu  
 

A Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesületét 1996-ban hívta életre a helyi állatszerető lakosság. 2005-től elsődleges feladatunknak tekintettük, hogy kimentsük és ideiglenes befogadóknál elhelyezzük a helyi gyepmesteri telepen embertelen körülmények között tartott kutyákat.

2006 szeptemberétől átvettük a telep irányítását és azóta eredményesen működtetjük állatmenhelyként. A jelenlegi kóbor állat helyzetet jól tükrözi, hogy rövid időn belül ki kellett terjeszteni tevékenységünket a környező településekre is, így Hajdú-Bihar megye egész területéről mentjük az erre rászorulókat.

Évente több mint 150 állat kerül pártfogásunkba. A kutyusok és cicák gondozásán túl legfontosabb küldetésünk az, hogy valamennyien szerető gazdira, igazi otthonra találjanak. Szeretnénk elérni, hogy felelősségteljes, jó gazdája legyen minden állatnak. Az elveszett kedvenceiket kereső, kétségbeesett gazdiknak is segítünk a kézre kerítésben.

Több száz sikeres örökbeadásunk aktív hirdetési tevékenységünknek köszönhető: saját készítésű plakátokon és az interneten keresztül keresünk gazdát védenceinknek. Az NCA szakmai támogatása révén 2009 végére kialakítottuk saját honlapunkat www.allatkucko.hu címen. Az internetes megjelenések eredményeképpen az örökbeadások az ország egyre nagyobb területére, sőt határon túlra is kiterjednek.

Rendezvényeink célja az állatbaráti szeretetre nevelés és a szemléletformálás. Immár hagyománnyá vált programjainkat (majális, Állatbarátok Karácsonya) nagy érdeklődés kíséri évről-évre.

A sikeres forrásteremtés érdekében 2007 évben közhasznú jogállást szereztünk. 2008 évtől szja 1 %-os felajánlásokat fogad szervezetünk, melynek összege 2009-ben az előző évihez képest megduplázódott, amely munkánk elismerésének és társadalmi támogatottságának mérőszáma. A pályázati kiírásokat folyamatosan figyelemmel kísérjük és a lehetőségeket megragadva több nyertes, sikeresen lezárt pályázatot tudhatunk magunk mögött. A felajánlásoknak köszönhetően a gyepmesteri teleptől átvett 4 ketrechez képest jelentősen javítottuk a menhely lakóinak életkörülményeit 12 kifutós kennel és kutyaházak megépítésével.

Az évek során szerteágazó együttműködéseket alakítottunk ki önkormányzatokkal (Derecske, Konyár, Sáránd, Hajdúbagos), más civil szervezetekkel (A TE KutyasuliD, SANSZ Alapítvány , Zeusz Kutyaiskola, derecskei Kézműves Kör, DRK Rehab Alapítvány, stb.) és támogatóinkkal (Fressnapf Debrecen, Sasfészek állatorvosi rendelő, Hotel Lycium, KIKOL, stb.).

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Fressnapf Hungária Kft.

Fressnapf Hungária Kft.

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége

Bacchus Borbarlang Vinotéka

Bacchus Borbarlang Vinotéka

Sárvíz völgye - Soponyai Ökocentrum

Sárvíz völgye - Soponyai Ökocentrum