Saját KB bal
Saját KB jobb

Hol hűsöljünk a kánikulában? Két kutyabarát strand a Főváros közelében

Ebben a kánikulában másra sem vágyunk, mint egy kis hűsölésre. Különösen, hogy Tatyi lassan a tizenkettedik életévét tölti, a napközbeni séták ilyen melegben szóba sem jöhetnek. Mit tehettünk hát, ha egy kis kimozdulásra vágytunk? Felkerestük a környék két, kutyával is látogatható szabadstrandját.

Dunakeszi

A hihetetlen ütemben fejlődő települést a Dunakanyar kapujaként is emlegetik. Ez a földrajzilag vitatható állítás annyiban helytálló, hogy a Dunakeszihez tartozó földterületek régebben egészen az Ipolyig nyúltak. Manapság a gyorsan fejlődő, agglomerációban található településekhez hasonlóan nem a természetközeliségen van itt sem a hangsúly, kivéve a Duna-parton.

dunakeszi
Árnyékos, hosszú partszakasz vár minket Dunakeszin

Ahogy elhagyjuk a kiépített, árnyékos parkolót és átkelünk a kerékpárúton, mintha egy másik világba csöppennénk. Ligetes erdősáv és árnyas, kellemes partszakasz fogad minket. A vízállás jelenleg elég magas, de így is kellemesen tágas a hely, bőven elférünk a takarónkkal és játék közben sem zavarunk másokat.

Mit vigyünk magunkkal? Olvasd el itt!

A kutyás strandolásra kijelölt hosszú partszakaszon nem kötelező a póráz, szabadon játszhatnak a kutyák. Labdázni, pancsolni van tér és lehetőség, a pihenésre pedig még a magas vízállás mellett is kínálkozik hely, ráadásul árnyékos. A büfék és egyéb szolgáltatók a „humán” strandszakaszon találhatók. Ide is bemehetünk az ebekkel, de kötelező a póráz használata.

kánikulában strandon
„Ennyi labdázás után rám fér a pihenés”

Dunakeszi vonattal és busszal is könnyen megközelíthető Budapestről  – már emeletes vonattal is utazhatunk. Akár munka után is érdemes kimenni a partra pár órára, igazán kellemes olyankor a levegő. Szúnyogriasztó készítményekkel azért érdemes felszerelkezni.

Nagymaros

Szintén vonattal érdemes Nagymarost felkeresni. Talán hazánk egyik legszebb panorámájú strandja és a városka úgy általában is, szeretettel fogadja a kutyával érkezőket.

duna-part
Duna-part, háttérben a Visegrádi fellegvár – Fotó: Szekeresné Rába Kata

A vasútállomástól pár perc alatt lesétálhatunk a partra, ahol már csobbanhatunk is a vízbe, hogy lehűtsük magunkat a kánikulában megtett út után. A magas vízállás miatt a strandolható terület most elég kicsire szűkült vissza, hivatalosan nem is üzemel a strand. Szerencsére van azért lehetőség a mártózásra a fokozatosan mélyülő vízben.

Pancsolás után jól esik élvezni a túlpart látványát – Fotó: Szekeresné Rába Kata

Kutyával a homokos, kijelölt strandterület alatti (folyásirányban) szakaszt válasszuk, így nem zavarjuk a többi fürdőzőt. A törölközőket, takarókat pedig leteríthetjük a fák árnyékában, a sétány belső oldalán is, ha éppen nem találunk elég helyet a homokos parton. Gyönyörködhetünk a Visegrádi fellegvár látványában, vagy megkóstolhatjuk a hekksütő vagy a kézműves manufaktúra ételeit. Mosdó, öltöző is karnyújtásnyira vannak.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Fotók: a szerző sajátja, Szekeresné Rába Kata;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...