Ez történt 2014-ben

Összeszedtük a legérdekesebb, legizgalmasabb, legolvasottabb, illetve számunkra legbüszkébb pillanatokat 2014-ből. Minden kutyabarátnak köszönjük, hogy velünk volt és várunk vissza mindenkit az új esztendőben is sok-sok hasznos és érdekes tartalommal, új kutyabarát helyekkel, új kampányokkal, programokkal, játékokkal. 2015-ben is: Együtt mindenhová!

Január

2014. első hónapjában a legolvasottabb cikk egy akkor nagyon aktuális témát boncolgatott, a póráz- és szájkosár használatot: „Kutyát csak pórázon és szájkosárral

Egy mindig vitatott téma is terítékre került, sőt a kutyabarátok, állatvédők összefogtak, hogy betiltsák szilveszterkor a petárdázást: „Betiltanák a tűzijáték lakossági használatát

A kutyák hűségéről is újabb bizonyosságot szerezhettünk, egy Bolíviában élő kutya balesetben elveszített gazdáját várta napról napra ugyanott 5 éven keresztül: „Öt éve várja gazdáját a hűséges kutya

Amire januárban a legbüszkébbek vagyunk: „Kutyabarát helyek, kutyabarát honlap


Kutyabarát helyek, kutyabarát honlap forgatás

Február

A téli olimpiát 2014-ben Szocsiban rendezték, ami több témával is kiváltotta a kutyások figyelmét: „Elkezdték írtani a kutyákat Szocsiban„. A hír nagy felháborodást keltett, szerencsére azonban sokan a kutyák megsegítésére siettek: „Orosz milliárdos kutyákon segít„, „Megmenekült egy kóbor kutya Szocsiban a biztos haláltól„, „Orosz kóbor kutyákat fogadna örökbe egy amerikai olimpikon

Legolvasottabb híreink közé tartozott a „Kétorrú kutya nem kell senkinek„, és a „Gazdára talált a kétorrú kutya„, illetve Duncan az életvidám kétlábú boxer: „Soha ne add fel!

Amire februárban a legbüszkébbek vagyunk, egy új rovatot indítottunk el, melyben kutyabarát költőket, nagy gondolkodókat és megható kutyás verseket mutatunk be: „(Kutyás) vers mindenkinek„, költők, akiket bemutattunk: Weörös Sándor, Juhász Gyula, Vass TiborHeltai Jenő, Bendek Elek, Szergej Jeszenyin, Nemes Nagy Ágnes, József Attila, Latinovits Zoltán, Alexandre O'Neill, George Gordon Noel Byron, Örkény István, Sigmund Freud, Szabó Magda, Osvát Erzsébet.


Latinovits Zoltán, a kutyabarát

Március

A tavasz kezdetén a legolvasottabb cikkek egyike volt, hogy egy férfi „Szendviccsel mentette meg a vérző kutyát a sztrádán„, és a másik, melyben a főszereplő a kutya, aki „Járni már nem tud, de mindig gazdájával tart„, és nagy sikert aratott a „Világ legmohóbb kutyája” is.

Büszkék vagyunk rá, hogy „Magyarországon első alkalommal rendeztek tanfolyamot kutya elsősegélynyújtásból„, és arra is, hogy a nemrég fiatalon elhunyt újságírótól, Mittelholcz Dórától jeleníthettünk meg kutyás cikket: „Amiért kutyásként utálom a kutyásokat, avagy neveletlen gazdák„.

Megismerhettük a Benit, a magyar Hachikot is: „Beni, a hűséges kutya

Örülünk, és megtisztelő, hogy „A Kutyabarát.hu szerepelt a TV2 Állatőrség című műsorában„.


Mamba kutya, aki mindenhová kísér minket

Április

Nagyon örülünk, hogy „Megtaláltuk álomirodánkat„, egy helyet, ami igazán kutyabarát, sok jófej emberrel.

Megosztottunk egy „Kutyabarát történetet Lipóciából”, mely Gyarmati Fanni tanulságos történetét meséli el, bemutattuk partnerünket, akik a 2014-es évben sokat segítettekŐk az Állati Fotózás„. Végre beszámolhattunk egy magyar filmes sikerről: „Mundruczó kutyái Cannes-ba mennek„.

Először került megrendezésre áprilisban a felelős kutyatartók között nagy sikert aratott, telt házasEb Testben Ép Lélekrendezvényünk, amely időközben nevet váltott, és augusztusban, valamint decemberben már Légy FelelősEBb! névvel ment tovább. 


Ilyen egy kutyabarát iroda, ilyen a mi irodánk

Május

Sajnos májusban az egyik legolvasottabb, sokkoló hír volt: „Azért dobta ki a kutyát az ötödikről, mert magharapta a lányát„. Országos felháborodást váltott ki az eset: „Halál az állatkínzókra! – tüntetés a gazdagréti kutyagyilkos ellen„.

Szerencsére jó hírekből sem volt hiány, ahogy fontos kezdeményezésekből sem, a Kutyológiával közösen megalkottuk a Futietikett programot: „Már egyre több kutyafuttatóban található Futietikett„. Májusban, ahogy írtuk akkor: „Cannes-ban ma mi vagyunk a sztárok„, Mundruczó Kornél filmje, a Fehér Isten óriási sikert aratott.

Egy újabb tévés szereplésünkre is büszkék lehetünk: „A Kutyabarát.hu a TV2 Stílusvadász műsorában” szerepelt. 


Futietikett az Almássy téri kutyafuttatóban

Június

Egy hiánypótló, nagyon hasznos eszközt mutathattunk be: „Kutyával kirándulni kellemes, ha vigyáz rá a kutya GPS„. 

Átfogó, összegző cikket írtunkA magyar kutyastrand viszonyokról„, mely bejárta a hazai sajtót. A cikk apropójaként szolgált a „7+1 luxusstrand kutyáknak” cikk, melyből kiderül, hogy milyenek a kutyastrand viszonyok más roszágokban

A Kutyaelsősegéllyel és a Kutyológiával közösen egy újabb előadást hoztunk létreNyaralj kutyáddal! Tréning gazdiknak” címmel, amire szintén büszkék lehetünk. 

Hazánkban először egyedülálló módon, közös együttműködéssel hirdettük ki: „A MagNet Bank az első kutyabarát bank„. 


Az első hazai kutyabarát bank

Július

A nyár közepén, aktuális témával jelentünk meg az M1 Balatoni nyár című műsorában: „Kutyával strandolnál?„, ahol a hazai kutyabarát strand helyzetről, fürdőzési lehetőségekről beszéltünk.

Büszkék voltunk, hogy szálláspartnerünk szerepelt a TV2 műsorában, mint kutyabarát szálloda: „Kutyával nyaralni kutyabarát hotelben„. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Vizslatúrával közösen szervezett felejthetetlen napunk: „Vizslákkal volt tele a szálloda„. 

Érdekes interjút készítettünk egy junior borásszal, Hernyák Tomival, aki nem mellesleg nagy kutyabarát: „Bor és kutya. Interjú egy fiatal borásszal„. Bemutattunk egy hasznos kezdeményezést, kutyánk elvesztésének feldolgozását, a „Vizsla Vigaszt„, melyet Tuza Erika hozott létre.

A 2014-es év egyik legnagyobb és legegyedülállóbb kutyatartókat és vendéglátóhelyeket megszólító versenyét hirdettük meg, az „ÉV KUTYABARÁT HELYE 2014 versenyt, mely több kategóriában kereste a kutyatartók által legjobbnak tartott hazai kutyabarát helyeket.


„Vizslákkal volt tele a szálloda”

Augusztus

Nyáron nem pihentünk sokat, több kutyás rendezvényen is ott voltunk: „Európa legjobb frizbis kutyái Kaposváron„, „Ebugatta nap Velencén„, „Ebugatta piknik Gödöllőn„, részt vettünk az év legjobb buliján is: „Állati buli volt

Létrehoztunk egy külön rovatot a kiránduló kedvű kutyabarátoknak, amelyben bemutatjuk a hazai kutyás kirándulóhelyeket, elsőként: „Kirándulás kutyával a Gaja-völgyben„. További kirándulóhelyek ITT találhatók.

Megtisztelő volt, hogy a Friskies felkérésére előadásokat szervezhettünk a Városligetben megrendezésre kerülő „Kutyás futás, kutyás előadások – II. Firkies Családi Futamon„.

Augusztusban már javában érkeztek a jelentkezések, hogy kiderüljön: „Ki lesz az év Kutyabarát Helye?


II. FRISKIES Családi Futam

Szeptember

Beszámoltunk a Zalaegerszeg mellett, a Gébárti tónál megrendezett „Országos retriever találkozóról„, a „3. WRH szülinapi partyról” és „Még a nap is kisütött az Ebugatta Pikniken„. 

Kihirdettük az „Év Kutyabarát Helyeit„, akik büszkén viselhetik a nekik megszavazott díjat. A nyertesekről külön is beszámoltunk: „A kutyák paradicsoma„, „Hotel Grante, a kutyások kedvence„, „Kutya jó hely az Őrségben„.

Az Év Kutyabarát Helye pályázat indulásakor még nem tudtuk, hogy létrehozunk egy új kategóriát is, amely szintén egyedülálló és ezután minden évben meghirdetjük és kiosztjuk az „Az Év Kutyabarát embere” díjat.


Sándor Zoltán Attila, az Év Kutyabarát embere 2014-ben

Október

Tovább folytattuk az Év Kutyabarát Helyeinek bemutatását: „Múzeumban kutyával? Igen!„, „Ez már Ausztria?„, „Győrben is betérhestz kávézni kutyáddal„, „Ilyen az élet az Év Kutyabarát Kávézójában„. 

Újabb kutyás kirándulóhelyeket mutattunk be: „A Soproni Parkerdő turistaútjain„, „Mátraalján, falu szélén…: a kazári holdbéli tájon„, és írtunk arról is, hogy együtt vett részt „Vakvezető kutya és gazdája a Kutyaelsősegély tanfolyamon„. 

Kutyával utaznál?” A WunderCar Magyarország a Kutyabarát.hu segítségével indította el kutyásoknak szóló szolgáltatásait.


California Coffee Company, Teréz krt.

November

Meghívást kaptunk, és lehetőséget támogatni a „2. Kutyaetológia konferenciát„, melyet a Csányi Vilmos nevével fémjelzett ELTE Etológia tanszéke szervezett.

A hónapban az egyik legnézettebb cikk a „Hajléktalan emberek, hajléktalan kutyák” megható fotósorozat volt, illetve Zétényi Dóri története: „Életet mentett Dóri és a mikrochip„. 

Bemutattuk „Harcost, a kőbányai iskola kutyáját„, ahol a TV2 ÁllatoZOO stábjával forgattunk, mely riportban az iskola igazgatója, az Év Kutyabarát embere kalauzolta végig a stábot.  És nagyon örültünk, amikor kiderült, hogy létezik még hazánkban kutyabarát iskola, ahol a „Kutyával a hatékony oktatásért” sokat tesznek.

Az Oszkár telekocsival közösen megalkottuk a „Kutyabarát telekocsit” is, mely egyre népszerűbb a szolgáltatást igénybe vevők körében.


Harcos, a kőbányai általános iskola kutyája

December

A legnézettebb tartalmak december hónapban természetesen a karácsonyi ünnepekhez kötődő cikkek voltak: „A legcukibb karácsonyi videó„, „Így készülődnek a kutyusok karácsonyra„.

Az évet a Légy FeleősEBb! harmadik előadásával zártuk: „Légy FelelősEBb! – télen is„. 


„Légy FeleősEBb! – télen is” rendezvény 2014

Szeretnénk megköszönni minden barátunknak, partnerünknek a közös munkát, együttműködést, és köszönjük minden kutyabarátnak, aki támogatott minket, figyelemmel kísért az évben minket. Jövőre, holnaptól ugyanilyen elszántsággal és hittel hirdetjük: „Együtt mindenhová!”

Boldog Új Évet Kívánunk!

Kutyabarát.hu csapata

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...