Saját KB bal
Saját KB jobb

Életet mentett Dóri és a mikrochip

Zokogva fogadták gazdái az egy hónapja eltűnt kutyát. Neki szerencséje volt, ugyanis amellett, hogy chip volt benne, egy olyan ember talált rá, aki heteken át látogatta kitartón, addig, amíg a csak félelmeket átélt kutya megnyílt és közel engedte hozzá megmentőjét.

Zétényi Dóri egy hónapig járt ki a lakóhelyéhez közeli szeméttelepre, hogy a láthatóan elkóborolt kutyát meg tudja fogni. Nem volt könnyű, mert a kutya nagyon bizalmatlan volt, mindenkitől félt. Dóri készített egy videót erről az egy hónapról, „azért hogy mindenki lássa, az ilyen kutyákkal is megéri foglalkozni, nem biztos hogy lemondtak róla, lehet, hogy valaki nagyon keresi, csak senki nem tudja megfogni.” – írta nekünk Dóri.

Rozsdást – mint utólag kiderült, így hívják a kutyust – nagyon várták haza gazdái. A regisztrált mikrochipnek és Dóri kitartásának köszönhetően hazatért.

Kutyabarátok! A történet rámutat arra, hogy milyen fontos a regisztrált mikrochip. És persze az emberi hozzáállás. Ha tehetitek ne menjetek el rögtön egy kóborló kutya mellett, lehet, hogy őt is várják haza. Ha nem is haza, egy menhelyen sokkal több esélye van az életben maradásra, illetve, hogy onnan szerető gazdikhoz, családhoz kerüljön.


Forrás: YouTube / janoskarulez.wordpress.com

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...