Kutyabarát telekocsi

A kutyával történő utazás mindig komolyabb előkészületeket igényel, hiszen meg kell győződni arról, hogy ahová szeretnénk négylábú társunkkal menni, ott szívesen fogadják őket is. Erre már évek óta megoldást és szálláslehetőségeket kínál a Kutyabarát.hu. Ám egy kutyabarát étterembe, szállodába el is kell jutni és az sem mindegy hogyan. Ebben pedig az Oszkár telekocsi nyújthat segítséget.

Az Oszkár, a kezdetektől fogva jelezte, hogy bizonyos sofőrjeiknél utazhat kutya az autóban, de a kutyatartók többsége még nem élt ezzel a lehetőséggel, Szerencsére, ma már egyre több felelős kutyatartó viszi magával kedvencét a legtöbb kutyabarát helyre, így megnőtt az igény is a kényelmes és olcsó utazási lehetőségek iránt. 


Fontos tisztázni először is, hogy mi a telekocsi?

Mit, kinek és hogyan szolgáltat?

Az Oszkár telekocsi (azaz Online Személyfuvar Közvetítő Rendszer) 2007. november végén állt üzembe. Célja, hogy az utazni kívánó autósok felajánlhassák szabad helyiket, azaz útitársat találhassanak költségeik csökkentése, vagy egy jó hangulatú közös utazás érdekében. Másrészt, az utasok találhatnak a lassú és „változatos” színvonalú tömegközlekedés helyett (mellett) olcsóbb, gyorsabb és rugalmasabb utazási formát! Ehhez nyújt segítséget az ingyenes autós-utas közvetítő telekocsi rendszer.

Kutyabarát telekocsi

A felelős kutyatartók igényeire és elvárásaira építve alkotta meg az Oszkár és a Kutyabarát.hu a kutyabarát telekocsi szolgáltatást, amely nagyban megkönnyíti és kényelmessé teszi a kutyával történő utazást. Azonban a szolgáltatást igénybevevőknek is be kell tartaniuk az alábbi pontokat, a kényelmes és zökkenőmentes utazás érdekében:

– Csak jól szocializált kutyával vedd igénybe a szolgáltatást, győződj meg utazás előtt arról, hogy kutyád bírni fogja-e az akár több száz kilométeres távokat is! * (érdemes saját autóval letesztelni, hogy kedvenced jól viseli-e az autóban történő utazást)

– Legyen nálad műanyag zacskó, víz és jutalomfalat a kutya részére. (hosszabb útnál mindenképp)

– Vigyél magaddal egy pokrócot, melyet kutyád alá teríthetsz. (kíméld más autóját!)

– Póráz az utazás alatt is feltétlenül legyen a kutyán, és gondoskodj a biztonságos utazásán is: szerezz be egy kutya biztonsági övet. (hámot)

– Amennyiben az autóban az megoldható, használj kutyaszállító boxot.

– Ha kutyád viselkedése megköveteli, akkor tegyél rá szájkosarat. (ez biztonság neki, neked és a veled utazóknak egyaránt)

Indulás előtt egyeztessetek a sofőrrel, hogy milyen időközönként szeretnétek megállni, hogy a kutya is kicsit megmozgathassa végtagjait és elvégezze egészségügyi szükségleteit. Bárhol álltok is meg pihenni, mint  felelős kutyatartó, a kutya után mindenhol fel kell szedned az otthagyott „végterméket”.

* Ne feledjétek, a felelős kutyatartás, így a kutyás utazás alapja a jólnevelt, szocializált kutya, akivel szinte bárhol, bármilyen helyzetben és helyen meg lehet jelenni. Ha kutyusod még nem felkészült az autós utazásokra, akkor előbb készítsd fel erre, ha kell, vedd igénybe profi szaktanácsadó segítségét. 
 

Amelyik sofőrnél látod a Kutyabarát.hu ikonját, ott együtt utazhatsz kutyáddal!
 

 

Az Oszkár telekocsi reklámfilmje:

 

Látogass el az Oszkárra és vedd igénybe kutyabarát szolgáltatásait!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...