Saját KB bal
Saját KB jobb

Elolvadsz a Váci börtön legújabb négylábú alkalmazottjától

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság szolgálati állományának legújabb tagja valószínűleg egyben a legszerethetőbb is – legalábbis egyelőre. Később már lesz, akinek nem ő lesz a szíve csücske, ugyanis Zserbó, a 11 hetes német juhászkutya hamarosan kiváló kábítószer-kereső kutyává cseperedik majd. De addig biztosan minden szívet megolvaszt!

 

A Zserbó névre hallgató németjuhász egyelőre csak a váci kutyavezetők örömére aktivizálja magát, a képzését követően azonban számos feladata lesz. Tehetsége azonban már most megmutatkozik.

Az őrző-védő kutyák jelenléte a büntetés-végrehajtási intézetekben a biztonság érdekében fontos, de egyre nagyobb hangsúlyt kap és teret hódít a megelőzési és felderítési tevékenység során a kábítószer-kereső és nyomkövető szerepük is.

Bár látványuk elrettentő lehet a rabok számára, de sok bent lévő embernek még így is jó érzést fog adni Zserbó, hiszen egy kutya a legjobb terápia még a rácsok mögött is.

A váci intézetben eddig egy kábítószer-kereső kutya dolgozott, az új németjuhász érkezésével immár ketten végzik majd ezt a munkát. 

Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester, a kutya gazdája 10 éve dolgozik a büntetés-végrehajtás kötelékében és speciális képzését követően, 8 éve dolgozik napi rendszerességgel a szintén speciális képzésben részesült kutyákkal.

Zserbótól mindenki sokat vár, de jelenleg még inkább csak a cukiságát domborítja ki minden percben. 

 

Még több börtön sztori:

38 év börtön után szabadult egy ártatlanul elítélt férfi – kihozták utána a bent nevelt kutyáját is

Rabok segítik vissza az életbe a börtöncellákban élő bántalmazott állatokat

Vakvezető kutyák szocializációja egy miskolci börtönben

Rabok okítják a gazdátlan kutyusokat a debreceni börtönben

Mentett kutyák mentik meg a rabokat egy angol börtönben

Vérdíjat tűzött ki egy kolumbiai drog kartell a legjobb drogkereső kutya fejére

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók és forrás: Váci Fegyház és Börtön

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...