Saját KB bal
Saját KB jobb

Így javítja egy kutya a boldogságod, a szociális életed és a munkáddal való elégedettséget

A legújabb kutatás szerint a kutyatulajdonosok 80%-a boldog embernek vallja magát. A nem kutyásokhoz képest pedig alapvetően elégedettebbek az életükkel, munkájukkal, és szociális érzékenységük is magasabb. 

A felmérésben 1000 kutyatulajdonost és 1000 olyan embert vizsgáltak meg, aki nem tartott kutyát. 

A gazdik 86%-a hiszi, hogy azzal, hogy kutyát tartanak, képesek csökkenteni a stressz szintjüket, 28%-uk pedig egyenesen azt mondja, hogy a mentális egészségük illetve a jóllétük átlag felettinek nevezhető.

„A kutatás eredménye jól jelzi, hogy egy házikedvenccel való együttélésnek számos előnye lehet az egészségtől egészen a boldogság érzésig” – mondta John Davis, egy kutya felszerelést gyártó cég társ-alapítója, a kutatás megrendelője. – „A kutyák fantasztikus társak, akik sokkal többet képesek nyújtani gazdáiknak, mint egy farkcsóválást reggelente. Az elsők, akik üdvözölnek, ha hazaérünk, inspirálnak bennünket, hogy töltsünk minél több időt a szabadban, nem beszélve a feltétel nélküli szeretetről, amit adnak.”

A kutatásból az is kiderül, hogy úgy tűnik: a gazdik boldogabbak a munka terén is: 63%-uk teljesen elégedett az életúttal, amit bejártak. A kedvencet nem tartók mindössze 44%-a érezte ugyanígy.

Nem meglepő módon az is bebizonyosodott, hogy a kutyások minden nap összesen egy órával és 12 perccel több időt töltenek friss levegőn, mint nem kutyázós társaik. Hobbiaik is sokkal inkább kötődnek a szabadhoz, jobban szeretnek biciklizni, nagyobb sétákat tenni, kirándulni és kertészkedni. Azok, akik nem tartanak háziállatot, jobban kedvelik az olvasást, zenehallgatást vagy a tévénézést (havonta mintegy 14 órával több televíziót néznek).

A kutyát tartók később is sokkal szívesebben mozdulnak ki egy barátaikkal tölthető estére, sőt, a közösségi médiában is aktívabban tartják egymással a kapcsolatot.

 

A témához kapcsolódnak:

Receptre írnák fel a kutyát az időseknek

Még a munkaválasztásunkat is befolyásolja, hogy kutyánk van

Miért olyan boldog kedvencünk, mikor hazaérünk?

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...