Kutyával utazás a Volán buszokon

Egyre többen döntenek úgy, hogy négylábú kedvencüket is magukkal viszik egy-egy hosszabb útra, nyaralásra. A kutyával történő utazás azonban nem mindig olyan egyszerű feladat, sokszor pontos felmérést igényel hol és hogyan utazhatunk kutyával. A Volánbuszokon való utazás az alábbi szabályok szerint működik.

Autóbuszba bevihető élő állatok

1. Élő állat olyan zárt szállítóeszközben szállítható, amely a kézipoggyász méretét nem haladja meg és biztosítja, hogy az élő állat az utazás során nem szabadul ki.

2. Az 1. pontban foglaltaktól eltérően, utasonként egy kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve is szállítható. Az utasnak rendelkeznie kell a kutya oltási bizonyítványával, és kérésre azt az autóbuszjárat személyzetének vagy az ellenőrnek fel kell mutatnia.

3. A vakvezető, valamint a hatósági feladatok ellátását segítő kutyák az autóbuszon díjmentesen, és szájkosár nélkül is szállíthatók. A segítő kutya kiképzettségét (vizsgáját) a hámján elhelyezett logóval vagy a vizsgáról kiállított tanúsítvánnyal kell igazolni.

4. Az autóbuszba utasonként bevihető további élő állatok és szállításuk feltételei:

  1. halak, a víz kiömlése ellen megfelelően biztosított tartályban,
  2. kisebb madarak, papagájok és galambok, kalitkában elhelyezve,
  3. egyéb apró állat kosárban, ládában vagy más alkalmas tartóban,
  4. egy vadászsólyom, védősapkával ellátva.

A Szolgáltató a forgalmi viszonyoktól függően az élő állatok szállítását tovább korlá­tozhatja.

5. Élő kacsa, liba vagy pulyka az autóbusz utastérben nem szállítható.

6. Beteg állat az autóbuszba nem vihető be.

7. Az autóbuszba bevitt élő állatra az utasnak kell felügyelni. Ha élő állat az utasokat maga­tartásával zavarhatja vagy számukra kényelmetlenséget okoz, a Szolgáltató az élő állatot a szállításból kizárhatja. A segítő kutya az utazásból csak akkor zárható ki, ha az ott tartóz­kodók testi épségét veszélyeztető magatartást tanúsít.

Ha az utas a szállításból kizárt állattól nem hajlandó megválni, a Szolgáltató az utast is kizárja az utazásból.

Forrás: Volánbusz

 

FONTOS!

Ha kutyával mész nyaralni, ezeket vedd figyelembe!

Egy felelős kutyatartó mindenre figyel kutyájával kapcsolatban, többek között arra is, ha közös nyaralást terveznek, milyen fontos dolgokra kell figyelni, mielőtt útnak indulnak. Ebben segít a Kutya Utazási Checklist.

További utazással kapcsolatos cikkeink:

Budapesti tömegközlekedés kutyával

Kedvtelésből tartott állatok utaztatására vonatkozó tájékoztató

Nem olyan egyszerű megoldani az utazást kutyával ma Magyarországon.

Ha nem a buszozást választanád:

Kutyával utaznál?

Egyre népszerűbb hazánkban is az úgynevezett telekocsi, ami mostantól már a kutyabarátoknak is kedvező szolgáltatásokat nyújt. A WunderCar Magyarország a Kutyabarát.hu segítségével indította el kutyásoknak szóló szolgáltatásait. Ismerjétek meg, hogyan működik náluk a kutyabarát utazás!

Kutyabarát telekocsi

A kutyával történő utazás mindig komolyabb előkészületeket igényel, hiszen meg kell győződni arról, hogy ahová szeretnénk négylábú társunkkal menni, ott szívesen fogadják őket is. Erre már évek óta megoldást és szálláslehetőségeket kínál a Kutyabarát.hu. Ám egy kutyabarát étterembe, szállodába el is kell jutni és az sem mindegy hogyan. Ebben pedig az Oszkár telekocsi nyújthat segítséget.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...