Életeket mentett Nepálban a volt kóbor kutya

Megmentették az életét, most ő ment életeket. Mentőkutya lett abból a kóbor ebből, akit majdnem elaltattak. Most túlélőket keres Nepálban – írja a globoport.hu.

Hatalmas földrengés sújtotta Közép-Nepált a közelmúltban. Akkor a Peace Winds Japan nevű non-profit szervezet mentőcsapata is a helyszínre érkezett két speciálisan kiképzett kutyával, hogy segítsenek túlélőket keresni a romok alatt.

Figyelemre méltó az egyik mentőkutya története, akit Katmanduba küldtek. Egykor őt is megmentették. Jumenoszuke ugyanis kóbor eb volt, akit Hirosimában el akartak altatni.

A kutyusnak azonban szerencséje volt, hiszen a Hirosima székhelyű Peace Winds nevű szervezet az utolsó pillanatban örökbe fogadta. Japánban az állami menhelyre került állatok több mint 80 százalékát elaltatják, általában gázzal vetnek véget életüknek. 2010-ben például több mint 204 ezer állatot altattak el az országban. Ebből 52 ezer  kutya volt, többségük pedig macska. Csupán 29 ezer állat talált új gazdára. Azért ilyen alacsony az örökbefogadások aránya, mert az emberek általában nem szívesen fogadnak be idős állatot – mondta a Tokiói Állatvédő és Konzultációs Központ munkatársa a Japan Times-nak.

A cikk tovább, teljes terjedelmében tovább olvasható a Globoport.hu oldalán.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: globoport.hu
Fotó: PWJ, Twitter
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...