Belenőtt a vaslánc a kutya nyakába

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy zalabaksai asszony ellen, mert kutyájának a nyakába belenőtt a vaslánc, az éheztetése pedig maradandó látásromlást okozott az ebnek.

 

A nő a zalabaksai lakóházának udvara melletti területen, a tarlón tartotta három-négy év körüli, nagy testű, keverék kutyáját. Az ebet úgy kötötte ki a kutyaház mellé, hogy a nyolc méter hosszú lánc feltekeredve 80 centiméteresre rövidült – tudósít a hirado.hu.

A kutya kórosan sovány volt, szőrzetébe és bőrébe belenőtt a nyakán körbetekert vaslánc, amikor az idén januárban az állatvédelmi járőrszolgálat munkatársai rátaláltak.

A kutya állatorvosi vizsgálata során megállapították, hogy a nyaka tele van sérülésekkel, sebekkel. A vaslánc olyannyira belenőtt az eb sebeibe, hogy csak műtéttel lehetett eltávolítani. A kutyát 2012-ben oltották be utoljára, azonosító csipje nem volt.

A tartós éheztetés miatt a kutya – maradandó egészségkárosodásként – csökkent látóképességűvé vált. Gazdája ellen állatkínzás miatt vádat emelt a Lenti Járási Ügyészség a Lenti Járásbíróságnál – számolt be róla a Zala Megyei Főügyészség.

(a fenti kép illusztráció)

 

Kapcsolódó cikkek:

Kutyák láncon. Jövőre változhat a helyzet?

Tilos lenne láncra verni a kutyákat 2016-tól?

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: MTI
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...