Saját KB bal
Saját KB jobb

Karácsony a kutyával – 3 tipp a biztonságos és nyugodt ünnepléshez

Mennyei illatok töltik meg a szobát, a rokonok beszélgetésétől hangos a nappali, kisebb és nagyobb cipők sorakoznak az előszobában egymás hegyén-hátán, lelkesen kicsomagolt ajándékok papírjai hevernek a padlón. Az ünnepi hangulat könnyedén magával ragad minket, ekkor kedvencünk is a nagy családi forgatag részévé válik, aminek köszönhetően számára ismeretlen vagy szokatlan szituációkkal is találkozhat. Hogy megóvjuk az esetleges veszélyektől és kellemetlenségektől, figyeljünk rá ekkor (is) fokozottan!

Ismerjük bundásunk határait és tartsuk is őket szem előtt!

Előfordulhat, hogy mancsosunk megijed a hangos zenétől vagy a nappalit ellepő családi tömegtől és fennforgástól. Kényelmetlenül érintheti egy-egy távoli rokon szokatlanul intenzív szeretgetése vagy a gyerkőcök szaladgálása és zsivaja. Biztosítsunk kedvencünk számára egy nyugodt, hangos zajoktól elzárt helyet, ahova elvonulhat, ha szükséges. Figyeljük a reakcióit, és ismerjük fel, ha az adott szituáció túl sok számára, esetleg kellemetlenül érzi magát benne.

Veszélyek, amikre talán nem is gondolnánk

Ha bundásunk hajlamos felszedni és megenni a földre leejtett papírdarabokat, csomagolóanyagokat, kérjük meg családtagjainkat is, hogy fokozottan ügyeljenek rá, hogy semmi se kerüljön a földre. Ha úgy gondoljuk, az esetleges stressztől vagy a felfokozott hangulattól a kutya hajlamos megrágcsálni szeretteink lábbelijét, keressünk azoknak biztonságos helyet. Soha ne hagyjunk égő gyertyát a kutya társaságában, igyekezzünk a kíváncsi nózikat távol tartani a törékeny karácsonyfadíszektől – vagy válasszunk inkább műanyag, strapabíróbb szépségeket a fára.

A karácsonyi menü nem kutyának való

És ez nem csak a csokoládéra vagy süteményekre, de a sós finomságokra és a sültekre is igaz. Ha nem figyelünk oda, és a hozzánk vendégségbe érkezők nem tudnak ellenállni kedvencünk könyörgő tekintetének, könnyedén túletethetik a kutyát számára nem megfelelő ételekkel, akár komoly gyomorproblémákat is okozva ezzel. Kérjük meg családunk tagjait, hogy semmit se adjanak a kutyának megkérdezésünk nélkül, és ha mégis szeretnének kedveskedni számára valamit, adjunk nekik egészséges kutya jutalomfalatot, amit odaadhatnak kedvencünknek.

A PLATINUM legalább 70% friss húsból, teljesen egyedi FSG eljárással készült eledelei olyannyira ínycsiklandóak, hogy sok-sok gazdi jutalomfalatként is felkínálja azt kutyájának – ha éppen elfogyott otthon a PLATINUM egészséges jutalomfalatainak valamelyike.

A száraz kutyatápok, nedves eledelek és jutalomfalatok az ünnepek alatt is gondoskodnak az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról, nem veszélyeztetve a bikiniformát!

Az FSG (Fleischsaftgarung) a friss hús egyfajta elkészítési módja. Pontosabban az FSG olyan speciális húsfőzési módokból áll, amelyeket a sztárséfek gyakran azért alkalmaznak, hogy a húst a húslé felhasználásával ízletesebben és egészségesebben tudják elkészíteni. Ezért az FSG tulajdonképpen az emberi táplálék egyik elkészítési módja, ami a kutyatápot is a kiváló minőségű emberi étel szintjére emeli.

platinum

Az FSG eljárás teszi különlegessé a PLATINUM kutyatápokat:

  • Tápanyagokban különösen gazdagok
  • A kutya számára különösen ízletesek
  • A húslének köszönhetően jól rághatók és puhák
  • Rendkívül jól emészthetőek
  • Nem duzzadnak meg a gyomorban (nincs puffadt has)
  • Csökkentik a fogkőképződést és nem hízlalnak

Irány a PLATINUM Shop az egészséges és ínycsiklandó falatokért!

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...