Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Ünnepi muffin kedvenceinknek

Az ünnepi időszakban valami igazán különleges finomsággal lepnéd meg kedvencedet? Ez a muffin recept éppen ilyen. A sok-sok színes és ízletes hozzávaló mellett igazi egészségbomba összetevőket is tartalmaz a recept. Ugyanakkor semmiben nem fogjuk vissza magunkat – ebben a muffin receptben benne van az ünnep íze, zamata és gazdagsága.

A muffin elkészítéséhez szükségünk lesz muffin sütőre és kapszlikra, valamint az alábbi hozzávalókra:

1 és 1/2 csésze gluténmentes liszt

1 csésze zabkorpa, ugyanennyi zabpehely

2 tk. szódabikarbóna

1 csésze tej (laktózmentes vagy zab-, mandula-, kókusztej – édesítetlen!)

1 tojás

3 ek. méz

egy kevés vaníliaaroma

3 ek. növényi olaj (napraforgó vagy olíva)

egy maréknyi, apróra darabolt szárított máj, lazac, vagy marhahús

és egy maréknyi szárított sütőtök, alma, vagy édesburgonya

egy hámozott banán, egy alma és egy kisebb vagy fél piros kaliforniai paprika

Elkészítés:

Az elkészítéshez melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A muffinsütőbe helyezzük el a kapszlikat. A receptből körülbelül 24 darab kisebb muffin jön ki – vihetünk ajándékba kutyás ismerőseinknek, de a menhelyeken élő kutyusok is biztosan értékelnék a finomságot.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a zabkorpát és a zabpelyhet, illetve a szódabikarbónát. Lassan, kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a langyos tejet. Egy másik, nagy  edényben keverjük ki a tojást a mézzel, az olajjal és a vaníliaaromával. Ehhez adjuk hozzá a reszelt almát, a szétnyomkodott banánt és az aprított paprikát. Alaposan keverjük el.

Ez után az nedves keverékhez fokozatosan, kevergetve adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, amiket előzőleg a tejjel elkevertünk. Végül, ha mindent egységesen elkevertünk, adjuk hozzá a tésztához a szárított zöldséget és húst vagy májat.

A tésztát adagoljuk a muffin kapszlikba, mindegyiket körülbelül félig töltsük meg. Majd az előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig, vagy tűpróbáig, süssük készre az ünnepi muffinokat.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.mein-haustier.de/magazin/hundekeks-rezepte-weihnachtszeit/; Kép: Photo by Lucas Andrade: https://www.pexels.com/photo/headshot-of-dog-in-santa-hat-10639874/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...