Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan szabaduljak meg a kutyakakitól a kertben?

Elsőre talán furcsa kérdésnek tűnhet, pedig a kutyakaki a kertben sok gazdi számára okoz fejtörést. És úgy tűnik, univerzális problémáról beszélünk, ugyanis ha beírjuk a keresőbe a kérdést, a világ minden tájáról találhatunk megoldási javaslatokat. Ha eddig azt hittük, az egyetlen megoldás a kislapát és a szemeteskuka, akkor bizony egy teljesen új, felfedezetlen terület vár ránk. Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket, és reméljük, mindenki talál közöttük olyat, amelyet alkalmazni tud a kertben.

Gyűjtés zacskóval

Talán a leginkább kézenfekvő dolog, hogy ugyanúgy bánjunk az ürülékkel a kertben mint a kerten kívül. A zacsi azonban nem olcsó, ráadásul műanyag. Igaz, hogy a kertben egy zacskóba akár több adag is gyűjthető, és ha komposztálható zacskót használunk, mehet is a csomag a komposztálóba. A lehúzható zacskó szintén környezetbarát alternatíva, melyről korábban ITT írtunk. Valójában ez a legjobb alternatíva a kutyaürülék semlegesítésére, így lehetőség szerint éljünk vele.

Komposztáló

Ahogy fentebb is említettük, a komposztáló bizonyos esetekben alkalmas lehet a kutyaürülék lebontására is. Erről bővebben korábbi cikkünkben írtunk: Lehet a kutyám zöldEBb? Hová kerül a kutyakaki? A gilisztakomposztáló szintén jó alternatíva lehet, de figyeljünk, hogy lehetőleg ne csak kakival töltsük meg.

Kutyagumi porszívó

Meglehetősen extravagáns alternatíva, de ahány ház, annyi szokás. Nagyobb kertben és több kutya esetén remek megoldás lehet a kutyagumi porszívó. Előnye, hogy nem kell hozzáérni a kakihoz, mivel a „porszívó” egyenesen a légmentesen zárt gyűjtőzsákba szívja fel azt. A hátránya viszont, hogy a zsák többnyire műanyag, így ennek a megoldásnak az ökológiai lábnyoma jóval nagyobb, mint a fentebb említetteké.

Mint manapság már szinte mindenre, a kutyagumi porszívóra és létezik automatizált megoldás. A robotporszívót csak szabadon engedjük a kertben, és volt-nincs kutyakaki!

Kutyakaki lebontó spray

Azonnali megoldás helyett bízhatjuk a természetre is a kutyagumi eltüntetését a kertben. Illetve, segíthetünk egy kicsit a folyamat gyorsításában enzimes spray-k vagy oldatok használatával. Ezeket csak a termékre kell fújni, és a készítményben található enzimek villámsebességgel – vagy legalábbis a természetes folyamatnál valamivel gyorsabban – lebontják a kakit.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: dogendorsed.com; Kép: pexels.com Videó: YouTube.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...