Kerekesszéke miatt utasították el a paralimpikon úszónő örökbefogadási kérelmét

Két kutya örökbefogadó gazdira vár, és végre jelentkezik egy ideális jelölt, aki minden kérdésre kielégítő választ ad az örökbefogadási kérdőíven. A telefonos interjú is remekül sikerül, és már csak a személyes találkozás van hátra. Cheryl Angelelli paralimpikon úszónő kerekesszéke soha nem jelentett számára akadályt, egészen eddig a pontig, amikor a menhely munkatársa meglátta a Cheryl székét, és közölte vele, hogy így nem fogadhatja örökbe a kutyákat.

A paralimpikon hölgy teljesen megdöbbent, hiszen az elmúlt 16 évben négy kutyát fogadott örökbe, és eddig a kerekesszéke nem jelentett akadályt egyik alkalommal sem.

A menhely munkatársa szerint azonban:

„a kutyák teljesen kiborulnának a kerekesszéktől”.

Az Amerikai Egyesült Államokban az örökbefogadást (ahogy szerencsére nálunk is egyre több helyen) komoly feltételekhez kötik a menhelyek és állatvédő alapítványok. Először ki kell tölteni egy kérdőívet, melyben a gazdijelölt nyilatkozik a saját koráról, életmódjáról, lakhatási körülményeiről, de még az anyagi hátteréről is. Ha ez alapján megfelelőnek ítélik a körülményeket, akkor egy (telefonos) beszélgetés következik, majd elbírálják, hogy alkalmas-e a gazdijelölt az adott kutya/kutyák örökbefogadására.

Cheryl mindezeken túlesett, és alkalmasnak ítélték mind a körülményeit, mind pedig őt magát a gazdi szerepre. El sem tudjuk képzelni, mit érezhetett, amikor a menhely alkalmazottja a kerekesszéket meglátva azonnal elutasította.

Ennek ellenére, Cheryl próbálta meggyőzni, hogy legalább hadd találkozzon a kutyákkal és nézzék meg, hogy mit vált ki belőlük a kerekesszék látványa. A menhely munkatársa azonban hajthatatlan volt.

Sajnos ezek után még tetőzte a helyzetet azzal, hogy megvádolta Cherylt azzal, hogy hazudott a kérdőív 81 (!) kérdésének egyikére. A kérdés így szólt: „Van bárkinek a háztartásban allergiája vagy bármilyen egészségügyi problémája?”. A paralimpikon úszónő erre nemmel válaszolt. Elmondása szerint nincs semmilyen betegsége, semmi baja sincs, azon kívül, hogy kerekesszékkel közlekedik.

Cherylnek egy baleset következtében sérült meg a gerince, ezért használ kerekesszéket. A szék nem akadályozta abban, hogy sportolóként aranyérmet nyerjen, táncoljon, utazzon vagy négy kutya gazdija legyen…


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: IHeartDogs, Click On Detroit, wikipedia. Kép: Photo by Marcus Aurelius from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...