Saját KB bal
Saját KB jobb

Tippek, amelyekkel könnyebb lesz a kutyás élet

Kutyásként az élet más, mint kutya nélkül. Egy sor olyan helyzetbe kerülünk nap mint nap, amelyre azelőtt nem is számítottunk. Honnan szerezzünk be ízletes jutalomfalatot? Hová tegyük a kakizacsit, ha éppen nincs kuka a közelben? Kérdésekre válaszok: hasznos tippek mindennapi kutyás dilemmák megoldásához.

Körömvágás

A kutyák körmének vágása egyáltalán nem egyszerű feladat, melyet legszívesebben szakemberre bíznánk. Ha erre valamiért nincs lehetőség, de félünk, hogy belevágunk az elevenbe, akkor használjunk reszelőt. Fájdalommentes és pontos eredményt kaphatunk.

Ha mégis a körömcsipesz mellett döntünk, de kutyánk körme sötét színű, akkor hasznos a következő tipp: a telefon elemlámpájával világítsunk át alulról a karmon – így pontosan láthatjuk, hogy meddig vághatunk.

A kakizacsi

Természetesen alap, hogy összeszedjük amit a kutyánk elhullat. Bajos lehet azonban, ha nincs a közelben kuka. Egy jó tipp ilyen esetekre: vigyünk magunkkal egy erősebb, zárható zacskót, amelybe a teli zacsit tehetjük, amíg szemetes közelébe nem érünk. Ha a zárható zacskót egy textilzacskóba tesszük és így a pórázra kötjük, minimálisra csökkenthetjük a szagot és fogni sem kell. Ideális megoldás kirándulás vagy hosszabb séta esetére – kukamentes területen.

Neked is gondot okoz a zacskó szétnyitása? Nedvesítsd be az ujjadat a kutyád orrával. Csak tartsd oda egy szimatra.

Biléta

Hasznos lehet, ha a kutyánk nyakörvén lóg egy biléta, amelyen a legfontosabb adatai találhatók. Így, ha elveszik, a megtalálónak könnyebb dolga van. De mit írjunk a bilétára? A telefonszámunkat, esetleg a címünket – jól látható, nagyobb betűkkel, ha ráfér. Nem biztos, hogy jó ötlet azonban a kutya nevét is ráírni. A távolról látható név megkönnyítheti azok dolgát, akik nem biztos, hogy segítő szándékkal közelednek a kutyánkhoz.

Egészséges jutalomfalat olcsón

Jutalomfalatból sosem elég, de a jó minőség sokszor elég borsos áron kapható csak. Érdemes lehet megpróbálni az otthoni jutigyártást. Például egy aszalógéppel rengeteg minőségi szárított húsos falatot készíthetünk a bolti ár töredékéért. De érdemes lehet az alábbi receptek között is körülnézni:

Cukkini rágcsa jutalomfalat recept

Édesburgonyás fogápoló jutalomfalat

Tonhalas kutyakeksz recept – egyszerű


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: LittleDogTips.com; Kép: Photo by RODNAE Productions from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...