Saját KB bal
Saját KB jobb

„Gumicukor” kutyáknak – recept

Macis vagy kígyós, édes vagy savanyú? Mindenki kedvence a gumicukor! Az emberi fogyasztásra szánt gumimacik azonban egyáltalán nem ideálisak a kutyák számára. Már csak a cukor, az aromák és a színezékek miatt sem! Az otthon készült kutya gumicukor azonban lelkiismeret-furdalás nélkül adható kedvencünknek. Sőt, egy kis turbózással egészségbombává is alakítható, amellyel hasznos nyomelemeket vagy vitaminokat juttathatunk kutyánk szervezetébe – egyszerű és élvezetes módon.

Az alap gumicukor recept igazán pofonegyszerű, mindössze két hozzávalóból készül és tökéletes módja lehet a vasárnapi húsleves levének felhasználására. A hozzáadott kiegészítők tárháza pedig végtelen.

Lássuk, hogyan készül az alap gumicukor!

Először is, szükségünk lesz zselatinlapra és húsalaplére. Mivel nagyon kis mennyiségről beszélünk, ezért használható húsleves is – ha nem túl sós vagy fűszeres, illetve nem tartalmaz a kutyák számára veszélyes összetevőket.

A zselatinlapot a csomagoláson található útmutatót követve oldjuk fel, majd keverjük megfelelő arányban az alaplével.

Ezen a ponton adhatjuk hozzá a kiegészítőket:

Ízületi problémák esetén: kurkumát, kamillát, kakukkfüvet

Nyugtató falathoz, stresszoldásra: kamillát, levendulát, citromfüvet

Emésztési panaszok esetén: gyömbért, komlót, lestyánt, majorannát, rozmaringot, bazsalikomot

Immunerősítésre: máriatövist, spirulina algát, vörös áfonyát

Az elkészült keveréket tegyük szilikon jégkocka formába (előtte egy kis olívaolajjal kenjük ki a formát, hogy könnyebben kijöjjön majd a kész gumicukor) majd hagyjuk szoba hőmérsékleten megszilárdulni. Hűtőben pár napig eltartható.

A gumicukor segítségével könnyebb beadni a gyógyszereket is: csak nyomjuk bele a gyógyszert az ízletes falatba, és kutyánk pillanatok alatt be is veszi. (A gyógyszerek mellett csak az állatorvossal egyeztetve alkalmazzunk gyógynövényeket.)


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: dogtipper.com; Kép: Photo by Goochie Poochie Grooming from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...