Saját KB bal
Saját KB jobb

Menhelyi kutyák örökbefogadását segíti az új agility pálya

Sokkal vonzóbbak, így hamarabb kerülnek szerető gazdához az ember társaságát, a szemkontaktust és a simogatást kereső négylábúak. Kiválasztási szempont a fizikai kondíció, a szellemi frissesség, ahogy a kooperációra való hajlandóság is. Tízéves együttműködésük alkalmából mindezek támogatására épített új fejlesztőpályát a PURINA Magyarország a budapesti HEROSZ Állatotthon átmeneti gondozottjai számára.

„Ha egy kutya nincs rendszeresen mozgatva, pótcselekvéseket keres a kennelben. Olyan viselkedési formák is kialakulhatnak, amik meggátolják az örökbeadást” – mondta el az agility eszközökkel felszerelt kutyafuttató átadásakor Szekeres Gábor, a HEROSZ Budapesti Állatotthon vezetője.

Az újonnan kialakított budatétényi pályán a korábbiaknál is jobban tudják tréningezni a négylábúakat. Az önkéntesek számára is motiváló élmény az akadálypályát és ügyességi feladatokat felvonultató 5 millió forintból megvalósuló jószolgálati beruházás.

agility

Dr. Márton Kinga, a PURINA Magyarország állatorvosa szerint a jobb mentális állapot vonzóbbá teszi a menhely lakóit a gazdikeresés során. Fontosnak tartja a megfelelő mennyiségű és minőségű közös időtöltést az elköteleződés előtt, akár a próbanapot, hogy kiderüljön, megvan-e a kellő összhang a kutyus és a gazdijelölt között. A fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, „a kutyák játszani szeretnek és örömet szerezni, ezeket együtt teszi lehetővé számukra megújult átmeneti otthonuk.”

Közös események szervezésével, önkéntes munkával, informatikai eszközökkel, „starter kit” örökbefogadói csomagokkal és évente 30 tonna táppal is támogató állateledelgyártó brand managere, Tuyaerts Anna kiemelte, „őszintén bízunk benne, hogy az akadálypályával hozzájárulunk a PURINA azon törekvéséhez, hogy segítsünk szerető otthont találni a kisállatok számára.”

(X)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...