Saját KB bal
Saját KB jobb

Az egyik legviccesebb videó a kutyák és macskák közti különbségről

Kutyák és macskák… bár mindkét faj évezredek óta az ember közelében él, mégsem lehetnének különbözőbbek. A kutyák hűségesek, emberközpontúak és igazi társak. A cicák szabadok, függetlenek és igazi társak.

A két faj közti különbségek nagy részére magyarázatot találhatunk, ha megvizsgáljuk az emberrel évezredek óta tartó kapcsolatuk minőségét és a háziasításuk történetét. A kutya a farkas őse, az elsők között szegődött az ősi emberek mellé, és először csak távolról követte, védelmet nyújtva a ragadozók ellen, majd később egészen közel kerültek egymáshoz. A kutya társ lett, társ a mindennapokban és a feladatokban is. Vadászat, terelés, a terület és a jószág védelme, nyomkövetés, gyermekfelvigyázás, kártevő irtás… Távoli és közelebbi őseink ezekben mind számíthattak a kutyákra.

A háziasítás során kialakult közöttünk egy bizalmi viszony. A kutyák értik a testbeszédünket, szemkontaktust létesítenek, oda néznek ahová mutatunk és nem az ujjunk hegyére, és még sorolhatnánk, mennyi egyedi tulajdonságuk van, amely az emberrel való közös életet szolgálja.

Talán elfogultak vagyunk kutya fronton, de az biztos, hogy ha egy kutyának nehézsége, problémája adódik, akkor először a gazdihoz fordul segítségért.

A kutyák és macskák közötti egyik legjelentősebb különbség ez. Egy macska független, és magától is boldogul, míg egy kutya inkább várja a megoldást az embertől. Persze, tisztelet a kivételnek.

Az alábbi vicces videón azonban pontosan látszik ez a kutyák és macskák gondolkodásmódja közötti eltérés. Míg a cica simán áthalad még a többszörösen nehezített akadálypályán is, a kutyák nehezen boldogulnak vele – és gazdáinktól várják a segítséget!

Pont, mint amikor a konyhapulton van a kívánatos falat, amit nem érnek el. Inkább ülnek és hatalmas szemekkel néznek ránk, mintsem felugorjanak. Nem úgy a macskák!

A ti kutyáitok vajon hogyan boldogulnának az akadálypályával? Mennyire várnák tőletek a megoldást és mennyire próbálkoznának saját kútfőből? A kihívás otthon is könnyen kivitelezhető.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Goldenland YouTube csatorna; Kép: Photo by Nadya Vasil’eva from Pexels;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...