Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért jobb a hőtárolós kályha a hagyományos verzióknál?

Ha a régi kályha már nem bírja, vagy esetleg nagyon szűkös a hely, megéri elgondolkodni egy modernebb készülék beszerzésén. A magas hőteljesítményű, vezérelt árammal működtethető, hőtárolós kályhák minden szempontból felülmúlják a régebbi modelleket.

A régi kályha helyére

A technológia fejlődésével a kályhák terén is nagy előrelépéseket tettünk. A vezérelt, avagy éjszakai áramról is üzemeltethető hőtárolós kályhák egy tiszta és környezetkímélő megoldást jelentenek a fűtés kérdésére.

A STIEBEL ELTRON által forgalmazott kályhák az elektromos energiát lényegében veszteség nélkül alakítják hőenergiává. Működtetésükhöz nincs szükség sem kéménycsatlakozásra, sem fűtőtartály beszerelésére.

A hőtárolós, elektromos kályhák igen magas fűtőteljesítménnyel, közel hangtalanul dolgoznak, ezáltal több szempontból is biztosítva az Ön kényelmét. Mindez legfőképpen a C-Plus technológiának köszönhető, amely egy intelligens fűtőautomatika.

E rendszer segítségével nem csak kényelmesen, de rendkívüli energiatakarékossággal fűthet.

Az SHF termékcsalád

Az SHF hőtárolós kályhák hatalmas előnye, hogy a nagy teljesítmény ellenére igen kevés helyre van szükségük. Mindemellett hővisszatartó képességük is kiváló, tehát akár a hosszabb töltési szüneteket is könnyedén áthidalják, nem lesz kimaradás a fűtésben.

Maga a készülék padlón felállítható, tehát kompakt mérete mellett igen egyszerű az elhelyezése. Tangenciális ventilátorainak köszönhetően alig hallható, így nem kell egy arra dedikált helyiségben eldugni. 

Egy integrált szabályozó segít abban is, hogy helyiségenként beállíthassuk a hőmérsékletet, valamint heti időzítővel időszakokra is lebonthatjuk. Sőt, ha az érzékelő észleli, hogy esetleg szellőztetés folyik, a fűtés automatikusan kikapcsol arra az időre.

Maga a kezelőszerv megvilágított LCD kijelzővel rendelkezik, ami biztosítja a könnyű hozzáférést még éjszaka is. Ezenfelül a kezelőfelület igen intuitív módon van megtervezve, azonnal könnyen átlátja az ember.

Ezek a német gyártmányú készülékek igen hosszú élettartammal rendelkeznek, nem kell néhány éven belül lecserélni.

Szobatermosztát a kályhához

Ugyan ezek a termékek el vannak látva a saját vezérlőfelületükkel, az elérés megkönnyítése végett érdemes szobatermosztátokkal is felszerelni a lakást. Amellett, hogy a kályhától távol is lehetővé teszik a hozzáférést, számos extra funkciót is szolgáltatnak.

A szobatermosztát képes megtanulni a fűtési szokásait, és automatikusan ahhoz igazítani a fűtési időszakokat, valamint a hőmérsékletet. Emellett kiszámítja az energiafogyasztást heti, havi és éves bontásban is.

Kialakításuk lehet falba süllyesztett vagy egyszerűen a felületre rögzíthető.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...