Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Négy delfin pusztult el egy év alatt a Las Vegas-i állatparkban

A Las Vegas-i Mirage szállodában üzemelő állatparkban egy év alatt négy delfin vesztette életét. Az állatvédők a hely bezárását követelik.

Las Vegas a szórakozás, a szórakoztatás, a pénz és a fények városa. Az ember szórakozásának azonban sokszor sajnos még mindig része az állatok kizsákmányolása. A fogságban tartott vadállatok produkcióra kényszerítése vagy csak egyszerű mutogatása Las Vegasban is része a szórakoztatásnak. Egy év alatt a negyedik delfin pusztult el az egyik leghíresebb kaszinó-szállodában.

A Mirage az egyik legismertebb és legmonumentálisabb szálloda és kaszinó létesítmény Las Vegasban. A több mint 3000 szobás szálloda komplexum 1989 novemberében nyitotta meg kapuit. A The Mirage a történelem legdrágább kaszinó-szállodája volt a nyitás idején, összesen 630 millió dolláros építési költségével. A hotel arany ablakainak színezését például valódi aranyporral készítették. A szórakoztatás fellegvárában 1990-től 2003-ig vadállatos cirkusz is működött, melynek egy, a műsorban használt fehér tigris támadása vetett véget. Az állatokat azonban nem hagyták ki a show-ból. A vadállatoknak ugyanis külön létesítményt hoztak létre a cirkusz indulásakor, Secret  Garden and Dolphin Habitat néven.

Sorra halnak meg a palackorrú delfinek

A hotel vezetősége a napokban tette közzé a szomorú hírt, hogy a szálloda Duchess névre keresztelt delfine 48 éves korában meghalt. Duchess egyike volt annak az 5 delfinnek, akik az 1990-es nyitás óta itt éltek. Tehát több mint 30 éve élt fogságban a szálloda állatparkjában a most elhunyt delfin. 2022 áprilisában a 13 éves Bella pusztult el, aki Duchess unokája volt. Halálát gasztroenteritisz okozota. Szeptemberben a 19 éves Maverick nevű delfin egy tüdőfertőzés miatt vesztette életét. Alig néhány héttel később pedig a 11 éves K2 nevű delfin is meghalt, miután sikertelenül kezelték légúti betegségét. K2 volt a tizenhatodik delfin, aki a létesítményben pusztult el.

Sok állat van még a helyen

Az állatvédők szerint valami nagyon nincs rendben a szálloda állatparkjában és azonnali vizsgálatot követlenek. Azt szeretnék elérni, hogy végleg zárják be a helyet, az állatokat pedig szállítsák biztonságos helyekre. Olyan rezervátumokba, ahol bár felügyelet mellett, de szabadon élhetnek.

A Mirage állatparkjában még hét palackorrú delfin, négy leopárd, két oroszlán, nyolc tigris, egy kétujjú lajhár, egy esernyőkakadu és körülbelül 350 akváriumi hal van.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet, wikipedia 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...