Saját KB bal
Saját KB jobb

Eddie, a kerekes kutya, aki nem szereti a hétfőt

Eddie, a nyolcéves yorkie-keverék már komoly rajongótáborral büszkélkedhet a TikTokon. Úgy tűnik, a rövid videókat megosztó portál kedvelői között is sokan akadnak, akik magukra ismernek a kiskutyában, aki utál reggelente felkelni.

Eddie-t három éve fogadta örökbe Lisa Mantucchio, aki állatorvosi asszisztensként dolgozik, és szívügyének tekinti a „különleges” állatok megmentését. Lisa segít azoknak, akik valamilyen betegség vagy sérülés miatt speciális törődést igényelnek. Így került hozzá Eddie is, aki a hátsó lábaiban a térdkalácsok rendellenessége miatt nem tud járni. Ez az oka annak is, hogy a reggelek nehezen indulnak a kiskutya számára, hiszen a mozdulatlan fekvésben elzsibbadt végtagok „beindítása” nem fájdalommentes feladat.

@eddieonwheels

After the 10 min warning www.eddieonwheels.com #fyp #foryou #fyp #eddie #grumpydog #bed #morning #dogsoftiktok

♬ original sound – user8408953971290

Eddie, a morcos kutya tehát okkal morcos, ettől azonban még nem lesz kevésbé szerethető.

Szerencsére jó kezekben van és saját kocsijával és a rendszeres fizioterápiával egyébként remekül érzi magát. Gazdija, Lisa, mindent megtesz, hogy a kerekes kiskutya teljes életet élhessen – mindemellett pedig felhívja a figyelmet az örökbefogadás fontosságára és különösen a sérült állatok örökbefogadására. Reméljük, hogy Lisa és Eddie nem csak a vicces videókkal, hanem ezzel a fontos üzenettel is sokakat elér.

Tény, hogy egy sérült kutyáról gondoskodni nem kevés pluszfeladatot jelent. Lisa példája azonban inspiráló lehet mindazoknak, akik kedvencük sérülése vagy betegsége miatt ebben a helyzetben találják magukat.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: IHeartDogs.com; TikTok – Instagram: @eddieonwheels; Kép: Photo by Magda Ehlers from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...