Saját KB bal
Saját KB jobb

Macaron kutyáknak

Macaron mánia

Könnyed és elegáns édesség, a francia cukrászmesterség sztárja a macaron. Messze földről érkeznek a cukrászok Párizsba, hogy a hagyományos macaron-készítést kitanulják. A mi habcsókunkhoz hasonló tésztájú édességet eredetileg Medici Katalin főszakácsa találta ki, és az ő receptje terjedt el Franciaország-szerte. A színes, falatnyi méretű édesség számtalan ízesítéssel készül, a finomabbnál finomabb kombinációknak csak a képzelet szab határt. Az alábbi receptre is igaz, hogy kedvünk szerint ízesíthetjük, illetve ha az alaptésztát párszor már elkészítettük, akkor biztosan elég tapasztalatot szerzünk, hogy apróbb módosításokat eszközöljünk benne.

macaronNem kell viszont sem profi cukrásznak, sem főszakácsnak lenni a sikerhez, a kutya macaron elkészítése pofonegyszerű!

A kutya-macaron alaptészta elkészítéséhez szükséged lesz az alábbiakra:

4 nagy tojás fehérje

140 g kókuszreszelék

60 g laktózmentes joghurt

Eszközök:

Habverő, habzsák, sütőlap

Így készítsd az alaptésztát:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a joghurtot és a kókuszreszeléket. A legjobb szilikonspatulát használni, így nem törik meg a fehérjéből készült hab. Az elkészült tésztát habzsákba töltjük, majd kb. 1 cm átmérőjű gombócokat nyomunk a sütőlapra, amit előzőleg sütőpapírral lefedtünk. A kis csúcsokat egy kiskanál segítségével nyomkodjuk le.

180°C-ra melegített sütőben először 10 percig sütjük a kis macaronokat, majd résnyire nyitott ajtóval 60-70°C-on még kb. egy órán át szárítjuk őket. Figyeljünk, hogy ne piruljanak meg, és kívül ropogós, de nem túlságosan száraz, belül könnyed állagúra száradjanak.

Az elkészült macaronokat kivesszük a sütőből, majd hagyjuk őket szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután következhet a töltés. Használhatunk májkrémet, mogyoróvajat, sajtkrémet vagy bármilyen házilag kikevert krémet, amit a kutyánk szeret. (A bolti kencék esetében mindig olvasd el a hozzávalókat, és ellenőrizd, hogy ne legyen benne semmi olyan, ami árthat a kutyádnak!)

Kenjünk meg egy macaront a töltelékkel, majd illesszük össze egy másikkal, kis szendvicseket készítve, amíg el nem fogy az összes. Az elkészült sütik hűtőben egy-két napig elállnak.


Szerző: Szalay Adél / Kutyabarát.hu

Forrás: https://www.gesundeshundeleben.de/blog/leckerlie-und-snacks-fuer-hunde-gesund-und-selbstgemacht/

Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...