Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Görögdinnyés, 2 összetevős kutya jégkrém recept

A nyár az egyszerű megoldásokról és a szezonális, friss élelmiszerekről szól. Fénypontja pedig nem más, mint a lédús, ízletes görögdinnyés kutya jégkrém. Amit, nem csalás, nem ámítás, mindössze két összetevőből összedobhatunk.

Az egyik, természetesen, a görögdinnye. Ez a vidám nyári gyümölcs A- és C-vitaminban gazdag, alacsony kalóriatartalmú édesség, ami gazdag antioxidánsokban és természetes rostokban.

A görögdinnye szeleteknek vágjuk le a héját és aprítsuk őket kockákra. Menet közben távolítsuk el a magokat. A felkockázott dinnyét tegyük a robotgépbe vagy turmixgépbe, és pürésítsük. A püréhez keverjünk 1/8-ad rész natúr laktózmentes vagy növényi joghurtot. Ha ez utóbbit használjuk, akkor nem kell aggódnunk a laktóztartalom miatt, de mindenképpen ellenőrizzük az összetevőket! Természetes, cukor- és édesítőszermentes terméket válasszunk!

Az alapos keverés után lényegében el is készült a görögdinnyés jégkrém. Nincs más dolgunk, mint formába önteni és lehűteni. Ha nem szeretnénk jéghidegen tálalni, akkor tegyük a hűtőbe, de ne fagyasszuk le. Ha jeges finomságot szeretnénk, akkor tegyük a fagyasztóba pár órára, majd keverjük át alaposan egy villával, és tegyük vissza még egy órára. Így tökéletes lesz az állaga.

Természetesen, nyalogatós tálra vagy tölthető játékba is kiváló töltelék.

A görögdinnye magas rost- és nedvességtartalma miatt először csak kis mennyiséget adjunk a kutyánknak, nehogy hasmenést okozzon!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://pawsomerecipes.com/watermelon-dog-ice-cream/; Kép: Photo by Mikkel Bendix: https://www.pexels.com/photo/dog-licking-ice-cream-978947/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...