Saját KB bal
Saját KB jobb

A lakásban is kiélhetik magukat az ásás szerelmesei egy új játékkal

Egyre több környezetgazdagító és „okos” játék kerül a piacra, amelyek arra hivatottak, hogy a kutyák biztonságos környezetben élhessék ki ösztöneiket. Az otthoni automata labdahajítót gyártó cég most az ásás szerelmeseit szólítja meg. A legújabb termékük lehetőséget nyújt a kutyáknak, hogy annyit ássanak, amennyit csak szeretnének. Mindezt úgy, hogy nem irtják ki a virágoskertet, nem csinálnak koszt és nem okoznak bosszúságot a gazdinak.

A városi kutyák élete sokszor telhet monoton módon. Ha éppen nincs idő nagy kirándulásokra vagy bandázásra a fajtársakkal, nagyon jól jöhet pár „okos” játék, mint a puzzle etetők vagy az interaktív játékok. A környezetgazdagítás egyik remek módja ezeknek az eszközöknek az alkalmazása, melyek adott esetben pótolhatják a szabadban végzett cselekvések egy részét. A mentális fárasztás és az ösztönök megélése pedig jótékony hatással van a kutyák mentális egészségére, és sokkal jobban megdolgoztatja az agyukat, mint egy sima városi séta.

Persze , ha kedvencünknek lehetősége van mindezt a szabadban megélni, az is remek. De ha az ásás a dália szegély vagy a kanapé huzat kárára megy, jól jöhet egy kis segítség. A termék egy kész megoldás, amely gyakorlatilag egy műanyag tál szerűség, melybe tartósnak mondott textil bélés kerül. Az anyag rétegei közé rejthetők a jutalomfalatok, amit a kutya nagy élvezettel áshat ki. A három textil betét cserélhető, és mindegyik más kihívás elé állítja a kutyát.

Ez az összeállítás jól jöhet az elfoglalt gazdiknak. Aki szeret egy kicsit kreatívkodni, az pedig egyszerű, otthon is fellelhető alapanyagokból készíthet hasonló megoldást. Ha pár csörgős-zörgős réteget (bevarrt celofán, zacskó, kupakok, stb.) is elhelyezünk, akkor a zaj tréningben is segíthet egy ilyen eszköz.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Instagram – Tails with Nicole; Kép: Photo by freestocks.org: https://www.pexels.com/photo/dog-and-legs-of-people-on-beach-18254571/; Videó: iFetch – Youtube;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...