Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Amerikai stílusú jeges finomság Július 4-re

A Függetlenség Napja az Amerikai Egyesült Államokban a legfontosabb szövetségi ünnep. Ezen a napon ünneplik a Függetlenségi Nyilatkozat 1776-os kihirdetését, melyben az ország kinyilvánította függetlenségét Nagy-Britanniától.

Ilyenkor minden a csillagos-sávos lobogó színeiben tündököl, a házakra felhúzzák az amerikai zászlót és hatalmas barbecue-kat és kerti partikat tartanak. Az ünnep meghatározó tematikája a piros – fehér – kék színek kombinációja, valamint a szövetségi államokra utaló csillagok motívuma.

amerikai nasiBár egy valamirevaló július 4-én nem maradhat el a hot-dog, mi most egy egészségesebb, de nem kevésbé amerikai receptet mutatunk, amellyel bármely forró nyári napon kedveskedhetsz kedvencednek.

Színes csillagok az amerikai zászló színeiben

A csillagok elkészítéséhez szükséged lesz egy csillag mintás szilikon jégkocka tartóra. Ha nincs ilyened, akkor egy hagyományos kocka formájú is megteszi, az élvezeti értékből valószínűleg semmit nem von le a forma.

A csillagokat az amerikai zászló három színében külön-külön készítjük el.

Fehér csillagok

Először a fehér csillagokkal kezdünk. Ehhez robotgépben pürésíts kókusztejet, kókuszpelyhet és egy kevés vizet (elhagyható). A keveréket öntsd a jégkocka formába.

Piros csillagok

Tegyél pár szem epret és egy kevés vizet a robotgépbe, majd az elkészült pürét öntsd egy másik jégkocka formába.

Kék csillagok

Ismételd meg a piros csillagok elkészítését, de eper helyett használj áfonyát.

A jégkocka tartókat tedd a mélyhűtőbe és fagyaszd le őket. Készen is van az egészséges hozzávalókból készült finom frissítő – amerikai stílusban!


Forrás: http://www.gonetothesnowdogs.com/diy-patriotic-fruit-stars/ Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...